Weersverwachting voor 31-07-2023

Weersverwachting

Vandaag

Het is vanochtend bewolkt en er valt af en toe regen of motregen. De zuidwestenwind is matig, maar langs de kust en boven het IJsselmeer krachtig met windkracht 6. Langs de westkust kan de wind af en toe hard zijn met windkracht 7.

Vanmiddag

Het blijft bewolkt en er valt van tijd tot tijd wat regen of motregen. In de tweede helft van de middag gaat het in het zuiden harder regenen. De maximumtemperatuur ligt rond 19°C. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, maar langs de kust en boven het IJsselmeer krachtig met kracht 6. Langs de westkust kan de wind af en toe hard zijn met kracht 7.

Vanavond

Het is bewolkt en er regent op veel plaatsen, vooral in het zuidoosten kan er plaatselijk veel neerslag vallen. In het westen en noorden kan later ook onweer voorkomen. De zuidwestenwind neemt langs de kust geleidelijk af naar vrij krachtig, landinwaarts is de wind meestal matig.

Komende nacht

In het zuidoosten regent het eerst nog stevig door. Elders trekken er een aantal buien over, mogelijk met onweer. De temperatuur daalt naar ongeveer 15°C. De zuidwestenwind draait geleidelijk naar het westen en is matig, aan de kust af en toe vrij krachtig.

Morgenochtend

In het hele land komen er buien voor, plaatselijk ook met onweer. De westenwind is landinwaarts matig, aan zee (vrij) krachtig met kracht 5-6.

Morgenmiddag

Er zijn eerst talrijke buien, plaatselijk met onweer. In de loop van de middag wordt het vanuit het westen geleidelijk droog met meer ruimte voor de zon, al blijft een plaatselijke bui nog steeds mogelijk. De temperatuur stijgt in de middag naar ongeveer 19°C. De westenwind is matig, aan zee en boven het IJsselmeer vrij krachtig en in het Waddengebied krachtig met kracht 6.

Morgenavond

Er zijn brede opklaringen, maar plaatselijk kan er nog een enkele bui voorkomen. De westenwind draait geleidelijk naar het zuidwesten en is langs de kust nog af en toe vrij krachtig, elders matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 31/07/2023 09.01 uur LT

   

Plaats een reactie