Weersverwachting voor 30-05-2023

Weerbericht voor vandaag en morgen

Er zijn op dit moment geen waarschuwingen van kracht.

Vandaag

In het noorden van het land is het vanochtend bewolkt en kan er af en toe wat lichte motregen vallen. Elders blijft het droog en schijnt vooral in het zuidoosten de zon. De noordoostenwind is matig, langs de kust vrij krachtig.

Vanmiddag breekt de zon weer wat vaker door, maar vooral in het noorden blijft er veel bewolking aanwezig. De maximumtemperatuur varieert van 13°C op de Wadden tot plaatselijk 21°C in het zuidoosten. Het is droog. De noordoostenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, later langs de zuidwestkust mogelijk krachtig, 6 Bft.

’s Avonds klaart het van het oosten uit op en blijft het droog. De noordoostenwind is meest matig, langs de westkust vrij krachtig, langs de zuidwestkust mogelijk krachtig, 6 Bft.

Komende nacht

Het blijft droog. In het noorden en oosten kan er plaatselijk mist ontstaan. De minimumtemperaturen lopen uiteen van 5°C in het noordoosten tot plaatselijk 10°C in het zuidoosten. De noordoostenwind is overwegend matig, in het noordoosten staat weinig wind.

Morgen

’s Ochtends is het zonnig, alleen in het Waddengebied drijft er soms bewolking vanaf zee binnen. Er staat een matige noordoostenwind.

’s Middags zijn er flinke zonnige perioden, al blijft het noordelijk kustgebied gevoelig voor bewolking vanaf zee. Met maximumtemperaturen van 18 tot 25°C wordt het een stuk warmer, alleen op de Wadden blijft het met 15°C koel. De noordoostenwind is matig, langs de westkust vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft.

’s Avonds is het in het Waddengebied vrij bewolkt, elders is het helder en blijft het droog.

Bron: KNMI

Uitgifte: 30/05/2023 08.38 uur LT

  

Plaats een reactie