Weersverwachting voor 29-05-2023

Weerbericht voor vandaag en morgen

Vandaag

Op veel plaatsen schijnt vanochtend de zon. In het noorden en later ook in het midden kan er soms bewolking voorkomen, maar het blijft droog. Er staat een matige wind uit het noordoosten, langs de westkust af en toe vrij krachtig.

Vanmiddag blijft het droog en vrij zonnig. De maximumtemperaturen variëren van 14°C op de Wadden tot plaatselijk 20°C in het zuidoosten. De wind is matig, langs de kust vrij krachtig en waait uit het noordoosten. Langs de zuidwestkust kan de wind in de loop van de middag mogelijk krachtig worden, windkracht 6.

Vanavond blijft het droog en is er veel zon. De wind komt uit het noordoosten en is matig. Langs de kust en op het IJsselmeer is de wind vrij krachtig, langs de zuidwestkust mogelijk krachtig, windkracht 6.

Morgen

Komende nacht blijft het droog. De minimumtemperaturen variëren van 6°C in het oosten tot 10°C in het Waddengebied. Er staat een zwakke tot matige noordenwind, aan de westkust vrij krachtig.

Morgenochtend raakt het van het noorden uit op veel plaatsen bewolkt, alleen in het zuiden blijft de zon schijnen. In het noorden zou misschien wat lichte motregen kunnen vallen. De noordoostenwind is matig, langs de kust vrij krachtig.

Morgenmiddag breekt de zon weer wat vaker door, maar vooral in het noorden blijft er vrij veel bewolking aanwezig. De maximumtemperatuur varieert van 13°C op de Wadden tot plaatselijk 20°C in het zuidoosten. Het blijft droog. De noordoostenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, later langs de zuidwestkust mogelijk weer krachtig.

Morgenavond klaart het van het oosten uit op en blijft het droog. De noordoostenwind is meest matig, langs de westkust vrij krachtig en langs de zuidwestkust mogelijk krachtig.

Let op: Er zijn geen waarschuwingen.

Bron: KNMI

Uitgifte: 29/05/2023 09.50 uur LT

  

Plaats een reactie