Weersverwachting voor 28-05-2023

KNMI Weersverwachting

Zondag 28 mei 2023

Het is momenteel vrij zonnig en droog. De wind komt uit het noordoosten en is matig. Later vandaag blijft het droog en is er veel zon. In het noordelijk kustgebied kan er later wel bewolking van zee binnendrijven. De maximumtemperatuur varieert van 15°C op de Wadden tot plaatselijk 24°C in het zuidoosten van het land. De noordoostenwind is matig, langs de kust vrij krachtig en langs de zuidwestkust later mogelijk krachtig, windkracht 6.

Vanavond en vannacht

Vanavond is er weinig bewolking en blijft het droog. Boven land is de wind matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. Vannacht blijft het droog met een minimumtemperatuur rond 8°C. Er staat er zwakke tot matige, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtige, noordoostenwind.

Maandag 29 mei 2023

Morgenochtend is het overwegend zonnig en droog. Wel drijft er van het noorden uit wat sluierbewolking over. Er staat een matige, langs de westkust af en toe vrij krachtige, noordoostenwind. In de middag blijft het droog en is er veel zon met wat sluierbewolking. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 13°C op de Wadden tot 19°C in het zuidoosten. De wind is matig, langs de kust vrij krachtig en waait uit het noordoosten. Langs de zuidwestkust wordt de wind in de loop van de middag mogelijk krachtig. ’s Avonds blijft het droog en is er veel zon. De wind komt uit noord tot noordoost en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, langs de zuidwestkust mogelijk krachtig, windkracht 6.

Let op: Er zijn momenteel geen waarschuwingen van kracht.

Bron: KNMI

Uitgifte: 28/05/2023 09.35 uur LT

  

Plaats een reactie