Weersverwachting voor 27-08-2023

Weersverwachting

Vandaag

Vanuit het westen is er kans op onweer (code geel).

In de ochtend is er veel bewolking en trekken er buien over het noordoosten. Ook in de westelijke kustprovincies komen buien voor, met kans op onweer, hagel en windstoten tot 60 km/u. Later breekt de zon af en toe door. Er waait een zwakke tot matige wind uit het zuiden.

In de middag is het half tot zwaar bewolkt met talrijke buien. Landinwaarts kan er daarbij onweer voorkomen, met hagel en windstoten van 60 km/u. Plaatselijk kan 20 mm regen vallen. Tussendoor schijnt ook af en toe de zon. De maximumtemperaturen liggen rond 21°C. Langs de kust staat een matige wind uit het westen, landinwaarts is er weinig wind.

In de avond komen er nog steeds buien voor, al worden het er geleidelijk minder. Er is weinig wind.

Komende nacht

In de komende nacht komen er vooral in de noordelijke provincies enkele buien voor. In de rest van het land blijft het op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperatuur ligt rond 11°C. De wind is zwak tot matig uit west tot zuidwest, aan zee staat een matige wind uit west tot noordwest.

Morgenochtend

Er zijn perioden met zon. Vooral in de kustprovincies komt een enkele bui voor. In de kustgebieden staat een zwakke tot matige wind uit west tot noordwest. In het binnenland staat er weinig wind.

Morgenmiddag

Er is af en toe zon, maar verspreid over het land komen nog enkele lichte buien voor. De maximumtemperatuur ligt rond 21°C. De wind uit het noordwesten is zwak tot matig.

Morgenavond

Het klaart op en wordt droog. De wind is zwak tot matig uit een richting tussen noord en west. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 27/08/2023 08.55 uur LT

   

Plaats een reactie