Weersverwachting voor 26-07-2023

Weersverwachting

Code geel voor onweersbuien in het zuidoosten

Er is code geel afgegeven voor enkele onweersbuien in het zuidoosten van het land. Hierbij bestaat lokaal kans op hagel en windstoten tot 60 km/uur.

Vanochtend

In de ochtend komen er enkele (onweers)buien voor in het oosten, vooral in het zuidoosten kunnen deze buien gepaard gaan met hagel en windstoten tot 60 km/uur. De wind waait aanvankelijk zwak uit het zuiden, maar neemt geleidelijk toe naar matig en draait naar het westen. Langs de noordkust waait het matig en later af en toe vrij krachtig.

Vanmiddag

In de middag zijn er in de oostelijke helft van het land enkele stevige buien, mogelijk met onweer. Later op de middag trekken de buien weg en breekt vanuit het westen steeds vaker de zon door. De maximumtemperaturen variëren van 17°C op de Wadden tot 21°C in het zuiden. De wind is overwegend matig en komt uit het westen.

Vanavond

In de avond is het droog en zonnig. De wind draait van het westen naar het zuidwesten en is langs de kust matig tot vrij krachtig, terwijl landinwaarts de wind zwak wordt.

Komende nacht

In de komende nacht gaat het geleidelijk flink regenen, beginnend in het zuidwesten. De minima liggen tussen 10°C in het noordoosten en 14°C in het zuidwesten. Landinwaarts waait een matige wind uit het zuiden, terwijl langs de kust eerst een vrij krachtige en later krachtige wind uit het zuidwesten waait, met windkracht 6.

Morgenochtend

In de ochtend is het bewolkt en regenachtig, behalve in het noordoosten waar het eerst nog even droog is. De zuidwestelijke wind is matig en langs de westkust krachtig, mogelijk zelfs hard met windkracht 6-7.

Morgenmiddag

In de middag blijft het bewolkt en regent het van tijd tot tijd. Vooral in het zuiden en noordoosten valt er flink wat regen, met lokaal 20-30 mm over de hele dag. De temperatuur stijgt niet veel verder dan 18°C. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, langs de westkust (vrij) krachtig met windkracht 5 of 6. Langs de Zeeuwse kust kan het aanvankelijk nog hard waaien met windkracht 7.

Morgenavond

In de avond blijft de bewolking overheersen en is het aanvankelijk overal nat. In het midden en zuiden wordt het geleidelijk droger. In het noorden trekken er enkele stevige buien over, mogelijk met onweer. De zuidwestenwind is matig en langs de Zeeuwse kust (vrij) krachtig met windkracht 5 of 6.

Uitgifte: 26/07/2023 09.47 uur LT

  

Plaats een reactie