Weersverwachting voor 25-08-2023

Weersverwachting

Zuidoosten: Code geel voor stevige onweersbuien

In het zuidoosten van Nederland geldt vandaag code geel vanwege stevige onweersbuien. Vanochtend en vanmiddag kunnen er in dit gebied enkele hevige buien voorkomen. Hierbij is er kans op hagel tot 2 cm en veel neerslag in korte tijd. Elders in het land blijft het overwegend droog en kan de zon af en toe doorbreken. De wind zal matig zijn en draait naar het noordwesten.

Vanmiddag zal de zon slechts af en toe tevoorschijn komen. Vooral in het oosten kunnen er nog enkele buien voorkomen, soms met onweer. De maximumtemperatuur varieert van 19°C op de Wadden tot ongeveer 24°C in het zuidoosten. De wind komt uit het noordwesten en is matig.

In de avond kan er in het oosten nog een bui voorkomen, terwijl het in het westen droog wordt. De westenwind zal over het algemeen matig zijn.

Komende nacht blijft het op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperatuur zal rond de 13°C liggen. De wind is matig en draait naar het zuidwesten.

Morgenochtend begint de dag met volop zon. Vanuit het westen neemt de bewolking echter toe, gevolgd door enkele buien. De zuidwestenwind is matig, maar langs de westkust vrij krachtig.

Morgenmiddag schijnt de zon af en toe, maar er kunnen nog steeds enkele buien voorkomen. Vooral landinwaarts is er kans op onweer. De maximumtemperatuur ligt rond de 20°C, maar in het zuidoosten kan het oplopen tot 23°C. De zuidwestenwind is matig, maar langs de kust en op het IJsselmeer aanvankelijk vrij krachtig.

Morgenavond kan er vooral langs de kust nog een bui voorkomen, terwijl het elders overwegend droog blijft. De wind komt uit zuidelijke richtingen en is matig aan de kust, maar zwakt af boven land. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 25/08/2023 09.02 uur LT

   

Plaats een reactie