Weersverwachting voor 24-04-2023

Weersverwachting voor vandaag en morgen

Vandaag

Het is vanochtend bewolkt en er trekt een gebied met regen oostwaarts over het midden, oosten en zuidoosten van het land. Aan het einde van de ochtend verlaat de regen ons land. De wind komt uit het westen tot noordwesten en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig (windkracht 5-6).

Vanmiddag is er vrij veel bewolking, maar vooral in de zuidelijke helft van het land is ook de zon af en toe te zien. Plaatselijk kan nog steeds een enkele bui voorkomen. Met een maximumtemperatuur van rond 10°C is het vrij koud. De wind komt uit het westen en is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer af en toe krachtig (windkracht 6).

Vanavond is het half tot zwaar bewolkt met vooral in het noorden en oosten een enkele bui. De wind komt uit het westen tot noordwesten en is matig, aan zee en boven het IJsselmeer krachtig (windkracht 6).

Morgen

Komende nacht valt er plaatselijk een lichte bui. De minimumtemperatuur ligt rond 4°C in het binnenland. De noordwestenwind is zwak tot matig, aan zee matig tot vrij krachtig. In het noordelijk kustgebied is de wind krachtig (windkracht 6).

Morgenochtend is het half tot zwaar bewolkt met een enkele bui. De noordwestenwind is matig, aan zee matig tot vrij krachtig. In het noordelijk kustgebied is de wind eerst nog krachtig (windkracht 6).

Morgenmiddag schijnt vooral in de kustgebieden de zon, landinwaarts is er meer bewolking en kan er een enkele bui vallen. De middagtemperatuur ligt rond 10°C. De noordwestenwind is matig, in het noordelijk kustgebied vrij krachtig.

Morgenavond komt er in het noordelijk kustgebied mogelijk nog een bui voor. In de rest van het land is het droog en schijnt de zon eerst nog af en toe. De noordwestenwind is zwak tot matig, aan de noordkust eerst nog vrij krachtig.

Let op: Er zijn geen waarschuwingen van kracht.

Bron: KNMI

Uitgifte: 24/04/2023 09.18 uur LT

  

Plaats een reactie