Weersverwachting voor 22-09-2023

Weersverwachting

Vrijdag 22 september 2023

Er zijn geen waarschuwingen.

Ochtend

Het is op de meeste plaatsen droog met af en toe zon. Langs de westkust en rondom het IJsselmeer kunnen enkele buien voorkomen, met een kleine kans op onweer. De wind komt uit het zuiden en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.

Middag

In het westelijk kustgebied komen buien voor, soms met onweer. Later breiden de buien zich uit naar het midden en zuiden, vooral in het zuidoosten is er kans op onweer. Elders blijft het overwegend droog met af en toe zon. De maximumtemperatuur ligt rond 16°C. De wind uit het zuidwesten is overwegend matig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, eerst af en toe krachtig, windkracht 6.

Avond

In het hele land zijn er talrijke buien. Plaatselijk kunnen dit stevige buien zijn met kans op onweer. De wind uit het zuidwesten is overwegend matig, in het zuidwestelijk kustgebied mogelijk af en toe vrij krachtig.

Nacht

’s Nachts zijn er enkele buien, in de kustgebieden mogelijk met onweer. In het zuidoosten blijft het overwegend droog. De temperatuur daalt naar 15°C langs de kust en rond 10°C in het oosten. Er staat een matige wind uit het zuidwesten, in de kustgebieden komt de wind uit het westen en is af en toe vrij krachtig.

Zaterdagochtend

In het westen en midden zijn er veel buien met een kans op onweer. In het oosten komt slechts een enkele bui voor. Er is vrij veel bewolking. Boven land komt de wind uit het zuidwesten en is matig. In de kustgebieden staat een matige tot vrij krachtige wind uit het noordwesten.

Zaterdagmiddag

Er wisselen zon en buien elkaar af. Plaatselijk is er een kans op onweer. De maximumtemperatuur ligt rond 17°C. De wind draait van zuidwest naar west tot noordwest en is overwegend matig.

Zaterdagavond

In het oosten en zuiden valt eerst nog een bui. Vanuit het noordwesten wordt het geleidelijk overal droog en klaart het op. De wind uit het westen is zwak tot matig.

(Bron: KNMI)

Uitgifte: 22/09/2023 09.59 uur LT

   

Plaats een reactie