Weersverwachting voor 21-09-2023

Weersverwachting

Vandaag

Het is vanochtend bewolkt en er breidt zich geleidelijk een gebied met regen uit over het hele land. De zuidelijke wind is matig, maar draait in de loop van de ochtend naar het westen en neemt af naar zwak tot matig.

Vanmiddag

Het blijft bewolkt en er valt op veel plaatsen regen, soms zelfs stevig. In het uiterste oosten wordt het nog 20°C, maar door de regen daalt de temperatuur naar 17°C. De wind is zwak tot matig en komt uit verschillende richtingen.

Vanavond

In het oosten regent het nog steeds, terwijl het in het westen tijdelijk droog wordt. Later volgen er echter weer enkele buien. Eerst is er weinig wind, maar in de loop van de avond wordt de wind zuidwestelijk en zwak tot matig.

Komende nacht

Er zijn enkele buien en de minimumtemperatuur wordt 12°C. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, langs de kust vrij krachtig.

Morgenochtend

In het noorden valt eerst nog een bui en ook langs de kust zijn er enkele buien, mogelijk met onweer. In de rest van het land blijft het zo goed als droog en is er af en toe ruimte voor de zon. De wind komt uit het zuiden en is matig, langs de kust krachtig (windkracht 6).

Morgenmiddag

Boven land zijn er lange droge perioden met zon, al is er in Limburg nog kans op een bui. In het westelijke kustgebied komen buien voor, soms met onweer. De maximumtemperatuur is 18°C. De zuidwestenwind wordt matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig (windkracht 6).

Morgenavond

Vooral in het westen, midden en noorden zijn er enkele buien. Vooral langs de kust en bij het IJsselmeer kunnen dit stevige buien zijn met kans op onweer. In het zuidoosten blijft het meestal droog. De wind draait naar het westen en neemt iets in kracht af. In het Waddengebied blijft een krachtige wind staan (windkracht 6). (Bron: KNMI)

Uitgifte: 21/09/2023 09.10 uur LT

   

Plaats een reactie