Weersverwachting voor 21-05-2023

Weersverwachting voor vandaag en morgen

Code geel voor stevige onweersbuien in oosten en noorden

Vanavond is er kans op stevige onweersbuien in het oosten en noorden van het land, met code geel als waarschuwing. Vanochtend is er nog veel bewolking, maar geleidelijk komt op steeds meer plaatsen de zon door. Het blijft overal droog. De wind komt uit noord tot noordoost en is matig, later aan zee en op het IJsselmeer mogelijk vrij krachtig.

Vanmiddag zijn er perioden met zon en blijft het op de meeste plaatsen droog. De middagtemperatuur varieert van 16°C op de Wadden tot 25°C in het oosten en zuidoosten. De wind komt uit noord tot noordoost en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, aan de zuidwestkust mogelijk krachtig (windkracht 6).

Vanavond zijn er perioden met zon, maar in het oosten ontstaan enkele stevige regen- en onweersbuien. De buien verplaatsen zich in de loop van de avond naar het noorden. Bij de buien is er kans op hagel en windstoten en plaatselijk kan wateroverlast ontstaan. De wind is noordelijk en zwak tot matig, aan zee en op het IJsselmeer vooral eerst nog vrij krachtig.

Komende nacht komen er in het noorden en oosten enkele stevige regen- en onweersbuien voor. Bij de buien zijn hagel en windstoten mogelijk en kan er plaatselijk wateroverlast ontstaan. In opklaringen kan bovendien gemakkelijk mist ontstaan. De minimumtemperaturen variëren van 11°C in het zuidwesten tot 16°C in het oosten. Er is weinig wind, aan zee en op het IJsselmeer staat een matige wind uit het noorden.

Morgenochtend is er in het noorden nog kans op een regen- of onweersbui. Elders is het droog en half tot zwaar bewolkt. Er is weinig wind, aan zee en op het IJsselmeer staat een matige wind uit noord tot noordoost. Morgenmiddag is er in het uiterste oosten kans op enkele regen- of onweersbuien, mogelijk met hagel. Elders is het droog en zijn er zonnige perioden. De maximumtemperaturen variëren van 15°C op de Wadden tot plaatselijk 24°C in het oosten. Er steekt een matige wind uit het noordwesten op.

Morgenavond blijft het droog, maar neemt de bewolking van het westen uit steeds verder toe. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige tot krachtige wind uit het noordwesten (windkracht 5-6).

Bron: KNMI

Uitgifte: 21/05/2023 09.47 uur LT

  

Plaats een reactie