Weersverwachting voor 21-04-2023

Weersverwachting voor vandaag en morgen

Vandaag

In het noorden en zuiden schijnt de zon vanochtend, elders overheerst de bewolking en valt er plaatselijk nog wat regen. De oostenwind is overwegend matig, in het zuiden staat weinig wind. In het Waddengebied is de wind (vrij) krachtig (windkracht 5-6). Vanmiddag schijnt in het noorden en zuiden de zon en is het droog. In een strook van Noord-Holland naar Overijssel en Gelderland is het bewolkt en valt er plaatselijk lichte regen. In de loop van de middag trekt het gebied met lichte regen langzaam noordwaarts en kan het aan het einde van de middag harder regenen en is onweer niet geheel uitgesloten. In het uiterste noordoosten wordt het 19°C, in het zuiden 16°C. In Noord-Holland en Flevoland wordt het met de bewolking en lichte regen niet warmer dan een graad of 13. Boven land staat een matige wind uit het oosten. Langs de noordkust is de wind (vrij) krachtig (windkracht 5-6).

Vanavond

In het hele land komen er onweersbuien voor, mogelijk met windstoten van 60-70 km/u (code geel). Plaatselijk kan er veel neerslag vallen en is er een kleine kans op hagel. De oostelijke wind is eerst matig, later wordt de wind zwakker. Langs de noordkust is de wind eerst nog vrij krachtig.

Komende nacht

Op meerdere plaatsen komen er buien voor, vooral eerst mogelijk met onweer. De minima liggen tussen 3°C in het zuidwesten en 9°C in het noordoosten. In het zuiden kan plaatselijk mist ontstaan. In het noorden staat een matige wind uit het oosten. Elders is er weinig wind.

Morgen

’s Ochtends zal eventuele mist in het zuiden spoedig verdwijnen. Verder zijn er eerst perioden met zon, later raakt het van het zuiden uit bewolkt. Er is weinig wind, maar in het Waddengebied en op het IJsselmeer staat een matige wind uit het zuidoosten. ’s Middags is het bewolkt en trekt een gebied met regen over Nederland van zuid naar noord. De maxima lopen uiteen van 12°C in het zuidwesten tot 18°C langs de oostgrens. Er is weinig wind. ’s Avonds is het bewolkt en valt er in het noordoosten en oosten eerst nog regen. Later in de avond klaart het in het westen op. Er is weinig wind.

(Bron: KNMI)

Uitgifte: 21/04/2023 09.12 uur LT

  

Plaats een reactie