Weersverwachting voor 20-09-2023

Weersverwachting

Vandaag

In het noordwesten van het land is er vanochtend veel bewolking en kan er nog wat motregen vallen in het noordwestelijke kustgebied. In het zuidoosten zijn er zonnige perioden en blijft het droog. De wind komt uit het zuiden tot zuidwesten en is matig boven land, maar krachtig tot hard aan zee en op het IJsselmeer, met een windkracht van 6-7.

Vanmiddag

In het zuidoosten zijn er flinke perioden met zon, terwijl er in het noordwesten meer bewolking is. Het blijft overal droog. De middagtemperatuur varieert van 19°C in het noordwesten tot 23°C in het zuidoosten. Er staat een matige tot vrij krachtige wind uit het zuiden. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind vrij krachtig tot krachtig, met een windkracht van 5 tot 6.

Vanavond

In de avond komen er steeds meer opklaringen en blijft het droog. De zuidenwind is matig, maar vrij krachtig tot krachtig aan zee en op het IJsselmeer, met een windkracht van 5 tot 6.

Komende nacht

In de eerste helft van de nacht blijft het droog. Pas aan het einde van de nacht kan er af en toe regen vallen in het westen van het land. Het wordt een zachte nacht met temperaturen rond de 18 graden. De wind komt uit het zuiden en is matig boven land, maar vrij krachtig tot krachtig aan zee en op het IJsselmeer, met een windkracht van 5 tot 6.

Morgenochtend

In het oosten kan de zon nog even schijnen, maar elders begint de ochtend al bewolkt. Vanuit het westen wordt de bewolking dikker en gaat het regenen. Alleen in het uiterste oosten blijft het tot de middag droog. De zuidelijke wind is matig, maar vrij krachtig tot krachtig aan zee en op het IJsselmeer, met een windkracht van 5 tot 6. Aan het einde van de ochtend draait de wind in het westen naar het westen en neemt af naar zwak tot matig.

Morgenmiddag

Het is bewolkt en het regent langdurig in de middag. Soms regent het stevig en er is ook een kleine kans op onweer in het zuidoosten. In het uiterste oosten wordt het nog 21°C, maar in de regen daalt de temperatuur naar ongeveer 16°C. De wind is zwak tot matig en komt uit verschillende richtingen.

Morgenavond

Het blijft regenen in de avond, vooral in het noordoosten. Elders wordt het geleidelijk droog vanuit het zuidwesten, met nog een enkele bui langs de westkust. Eerst is er weinig wind, maar in de loop van de avond draait de wind naar het zuidwesten en wordt zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 20/09/2023 10.02 uur LT

   

Plaats een reactie