Weersverwachting voor 20-05-2023

Weersverwachting voor vandaag en morgen

Vandaag

Het is momenteel zonnig en droog. Er waait een matige wind uit het noordoosten, maar in het noordelijk kustgebied kan de wind soms vrij krachtig zijn. Vanmiddag begint vrij zonnig, maar er komt meer bewolking in de loop van de middag. De zon blijft echter geregeld te zien. De temperatuur zal rond de 20°C zijn, maar pal aan zee zal het ongeveer 16°C zijn. De wind komt uit het noordoosten en is matig, maar aan zee en op het IJsselmeer kan de wind vrij krachtig zijn, mogelijk af en toe krachtig, windkracht 6. Vanavond schijnt de zon af en toe en blijft het droog. De wind komt uit het noordoosten en is matig, maar aan zee en op het IJsselmeer kan de wind vrij krachtig zijn, eerst mogelijk af en toe krachtig, windkracht 6.

Komende nacht

In het noorden en oosten van het land kunnen enkele buien voorkomen. De minimumtemperatuur zal rond de 12°C zijn. Het waait matig uit het noordoosten.

Morgen

Morgenochtend zijn er perioden met zon en is er in het noordoosten kans op een bui. De wind is noordoostelijk en matig, maar later aan zee en op het IJsselmeer kan de wind mogelijk vrij krachtig zijn. Morgenmiddag is er een afwisseling van zon en wolken en blijft het op de meeste plaatsen droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 15°C op de Wadden tot 25°C in het oosten en zuidoosten. De wind komt uit noord tot noordoost en is matig, maar aan zee en op het IJsselmeer kan de wind vrij krachtig zijn. Morgenavond zijn er perioden met zon en kunnen er in het oosten en zuidoosten mogelijk enkele stevige regen- of onweersbuien voorkomen. Bij de buien is hagel mogelijk en kan er korte tijd veel neerslag vallen waardoor er plaatselijk wateroverlast kan ontstaan. De wind is noordelijk en zwak tot matig, maar aan zee en op het IJsselmeer kan de wind vooral eerst nog vrij krachtig zijn.

Bron: KNMI

Uitgifte: 20/05/2023 09.14 uur LT

     

Plaats een reactie