Weersverwachting voor 20-04-2023

KNMI Weersverwachting

Donderdag 20 april 2023

Er zijn geen waarschuwingen.

Vanochtend is er veel bewolking en plaatselijk valt er lichte regen. In het noordwestelijk kustgebied schijnt eerst ook nog de zon. De wind komt uit het noordoosten en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig (windkracht 5-6).

Vanmiddag wisselen zon en bewolking elkaar af. In het (uiterste) noorden is er meer bewolking en daar valt soms wat regen. In de loop van de middag ontstaat er in het zuid(oost)en een enkele bui met een kleine kans op onweer. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 12°C. De wind komt uit oost tot noordoost en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, soms krachtig (windkracht 6).

Vanavond is het half tot zwaar bewolkt. In het noorden regent het af en toe, later ook in het zuidoosten. De wind komt uit het oosten en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Vrijdag 21 april 2023

Komende nacht regent het in het midden en zuiden. Het koelt af naar ca. 8°C. De wind komt uit het oosten en is in de noordelijke helft matig, in het zuiden staat er weinig wind. In het noordelijk kustgebied en op het IJsselmeer staat een krachtige wind, windkracht 6.

Morgenochtend schijnt in het noorden de zon, elders overheerst de bewolking. In het midden van het land valt er af en toe regen. De oostenwind is overwegend matig, in het zuiden staat weinig wind. In het Waddengebied is de wind (vrij) krachtig (windkracht 5-6).

Morgenmiddag regent het in het midden. In het zuiden en noorden is het droog en is er ruimte voor de zon. In de loop van de middag gaat schuift het gebied langzaam wat noordwaarts en kan het aan het het einde van de middag wat harder regenen en is onweer niet geheel uitgesloten. In het noordoosten wordt het 18°C, in het zuiden 15°C. In het midden wordt het met de bewolking en neerslag niet warmer dan een graad of 12. Boven land staat een matige wind uit het oosten. Langs de noordkust is de wind (vrij) krachtig (windkracht 5-6).

Morgenavond komen er in het noorden van het land enkele buien voor, daarbij is een kleine kans op onweer. Ook in het zuidwesten is er kans op een bui. Elders is het droog en zijn er enkele opklaringen. De oostelijke wind is eerst matig, later wordt de wind zwakker. Langs de noordkust is de wind eerst nog vrij krachtig.

(Bron: KNMI)

Uitgifte: 20/04/2023 09.23 uur LT

  

Plaats een reactie