Weersverwachting voor 19-09-2023

Weersverwachting

Vandaag

Vanmiddag en vanavond kunnen er in het noordwestelijk kustgebied en op het IJsselmeer zware windstoten voorkomen (code geel).

Vanochtend schijnt de zon af en toe en is er lokaal kans op een bui. De wind komt uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig boven land. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind krachtig tot hard, met een windkracht van 6-7.

In de loop van de middag neemt de bewolking toe. In de kustprovincies kan het af en toe regenen, vooral in het noordwesten. Verder landinwaarts blijft het overwegend droog. De middagtemperatuur ligt rond 18°C. De wind uit het zuidwesten is vrij krachtig, maar aan zee en op het IJsselmeer neemt de wind toe naar hard, mogelijk zelfs stormachtig, met een windkracht van 7-8. In het noordwestelijk en noordelijk kustgebied en op het IJsselmeer kunnen er windstoten voorkomen van 75-90 km/uur.

In de avond is het bewolkt en regenachtig in het noorden en midden van het land. De wind uit het zuidwesten is matig tot vrij krachtig, maar aan zee en op het IJsselmeer is de wind hard tot stormachtig, met een windkracht van 7-8. In het noordelijk en noordwestelijk kustgebied en boven het IJsselmeer kunnen er windstoten voorkomen van 75-90 km/uur. Later op de avond neemt de wind iets in kracht af.

Komende nacht

In het noordwesten en noorden valt er af en toe (mot)regen, elders blijft het droog. De minimumtemperatuur ligt rond 17°C. De wind uit het zuidwesten is boven land overwegend matig, maar aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, met een windkracht van 6-7.

Morgenochtend

Er zijn perioden met zon, maar in het noordwesten is er meer bewolking en kan er nog wat motregen vallen in het noordwestelijk kustgebied. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is boven land overwegend matig, maar aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, met een windkracht van 6-7.

Morgenmiddag

In het zuidoosten zijn er vooral flinke perioden met zon, terwijl er in het noordwesten meer bewolking is. De middagtemperatuur varieert van 19°C in het noordwesten tot 23°C in het zuidoosten. Er staat een matige tot vrij krachtige wind uit het zuiden. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind vrij krachtig tot krachtig, met een windkracht van 5-6.

Morgenavond

Er zijn wolkenvelden en het blijft droog. De zuidenwind is matig, maar aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, met een windkracht van 5-6.

Uitgifte: 19/09/2023 09.04 uur LT

   

Plaats een reactie