Weersverwachting voor 18-09-2023

Weersverwachting

Vandaag

Vanavond langs de noordwestkust en in het Waddengebied is er kans op zware windstoten bij buien (code geel).

Vanochtend is het half tot zwaar bewolkt. In het noorden komen er nog buien voor, soms met onweer. De buien zullen spoedig het land verlaten. De wind komt uit het zuiden tot zuidwesten en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Vanmiddag schijnt de zon geregeld. Eerst is het meestal droog, maar in de loop van de middag neemt de kans op een regen- of onweersbui vanuit het westen toe. De middagtemperatuur varieert van 20°C aan de noordwestkust tot 24°C in het oosten en zuidoosten. De wind komt uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig, langs de westkust mogelijk hard, windkracht 7.

Vanavond neemt de bewolking vanuit het westen toe en volgen er enkele stevige buien, plaatselijk met onweer en windstoten. De zuidwestenwind is matig, aan zee krachtig tot hard. Ook kunnen er langs de noordwestkust en het Waddengebied zware windstoten voorkomen van ongeveer 75 km/uur.

Komende nacht

Komende nacht trekken er enkele stevige buien over het land, mogelijk met onweer. De minimumtemperatuur ligt rond 13°C. De wind komt uit het westen tot zuidwesten en is boven land matig. Aan zee en boven het IJsselmeer staat een krachtige wind, windkracht 6.

Morgenochtend

Morgenochtend schijnt de zon af en toe en komt er slechts plaatselijk een bui voor. De zuidwestenwind wordt matig tot vrij krachtig boven land. Aan zee en boven het IJsselmeer wordt de wind krachtig tot hard, windkracht 6-7.

Morgenmiddag

Morgenmiddag wordt de bewolking dikker en gaat het in de noordwestelijke helft regenen. De middagtemperatuur ligt rond 19°C. De zuidwestenwind is vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer neemt de wind toe naar hard en mogelijk stormachtig, windkracht 7-8 met zware windstoten.

Morgenavond

Morgenavond is het bewolkt met af en toe regen in de noordwestelijke helft. In de rest van het land blijft het overwegend droog. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer hard tot stormachtig, windkracht 7-8 met zware windstoten.

Bron: KNMI

Uitgifte: 18/09/2023 09.17 uur LT

   

Plaats een reactie