Weersverwachting voor 17-09-2023

Weersverwachting

Nacht naar maandag

In het zuidwesten is er kans op enkele (onweers)buien. Er geldt code geel.

Vanochtend

Er is veel bewolking en vooral in het noorden en midden regent het op veel plaatsen. In het zuidelijke deel wordt het later vanochtend overwegend droog, met hier en daar nog wat motregen. De noordoostenwind is zwak tot matig, maar kan af en toe vrij krachtig zijn in het Waddengebied en op het IJsselmeer. In het zuidoosten draait de wind naar het zuiden.

Vanmiddag

Het is overwegend bewolkt, met in de noordelijke helft nog perioden van regen en motregen. Vanuit het zuiden wordt het droog en vooral in het zuiden en zuidoosten breekt de zon door. In het noorden blijft er echter veel bewolking aanwezig. De maximumtemperaturen variëren van 19°C in het noordwesten tot 25°C in het zuidoosten. De wind draait van noordoost naar zuid en is overwegend matig.

Vanavond

Er zijn enkele wolkenvelden. Later in de avond neemt de kans op een regen- of onweersbui in het zuidwesten toe. Er is weinig wind.

Komende nacht

Vanuit het zuidwesten trekken enkele regen- en onweersbuien over het land. In het zuidwesten is er bij deze buien eerst nog kans op hagel en windstoten. De minimumtemperatuur ligt rond 17°C. De wind is zwak tot matig en komt uit het oosten tot zuidoosten. Later in de nacht draait de wind in het zuidwesten naar het zuiden.

Morgenochtend

Het is half tot zwaar bewolkt. In het noorden en oosten kunnen nog enkele regen- en onweersbuien voorkomen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De wind komt uit het zuiden tot zuidwesten en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Morgenmiddag

De zon schijnt geregeld. Eerst blijft het meestal droog, maar in de loop van de middag neemt de kans op een regen- of onweersbui toe. De middagtemperatuur varieert van 21°C aan zee tot 25°C in het oosten en zuidoosten. De wind komt uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer mogelijk krachtig.

Morgenavond

De bewolking neemt vanuit het westen toe en er volgen enkele pittige buien, mogelijk met onweer. De zuidwestenwind is matig, aan zee (vrij) krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 17/09/2023 09.03 uur LT

  

Plaats een reactie