Weersverwachting voor 16-06-2024

Weerbericht

Donderdag zware windstoten vanwege storm Ciarán (code geel)

Vannacht valt er van tijd tot tijd regen. De minimumtemperatuur ligt tussen 7°C in het noorden en 10°C in het zuiden. De wind komt uit een zuidelijke richting en is matig, langs de westkust wordt de wind vrij krachtig en af en toe krachtig, windkracht 6.

Vanochtend is er vrij veel bewolking. De (mot)regen trekt naar het noorden weg. De wind komt uit een zuidelijke richting en is matig, aan de kust krachtig, windkracht 6.

Vanmiddag is het half tot zwaar bewolkt. Vooral landinwaarts is de zon ook geregeld te zien. Eerst is het op de meeste plaatsen droog, later gaat het van het zuidwesten uit af en toe regenen. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 14°C. De wind komt uit het zuiden en is matig tot vrij krachtig, aan de kust af en toe hard, windkracht 7.

Vanavond trekt de regen noordoostwaarts en wordt het droog. Langs de kust kan later een onweersbui voorkomen. De zuidelijke wind is matig, langs de kust krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7.

Komende nacht gaat het geleidelijk van het zuiden uit regenen. De minima liggen rond 10°C. De zuidenwind is vrij krachtig, in de kustgebieden krachtig, windkracht 6, aan zee hard tot stormachtig, windkracht 7 tot 8.

Morgenochtend is het meestal bewolkt en regent het in het noorden en oosten eerst nog. Later is een enkele bui mogelijk, mogelijk met onweer. De vrij krachtige zuidenwind neemt van het zuidwesten uit toe naar krachtig. Aan zee is de wind hard tot stormachtig, windkracht 7 tot 8. Er zijn windstoten van 75-90 km/uur, aan de kust 90-100 km/uur.

Morgenmiddag zijn er in het oosten opklaringen, in het westen is het bewolkt met af en toe regen. De maxima liggen rond 13°C. De wind komt uit het zuiden en is krachtig, windkracht 6, in de kuststrook hard, windkracht 7, aan zee stormachtig, mogelijk enige tijd storm, windkracht 8 tot 9. Er zijn windstoten van 75-90 km/uur, aan de kust 90-100 km/uur.

Morgenavond is het in het westen bewolkt met af en toe regen. In het oosten zijn er opklaringen. De wind komt uit het zuiden en is krachtig, windkracht 6, in de kuststrook hard, windkracht 7, aan zee stormachtig, mogelijk enige tijd storm, windkracht 8 tot 9. Er zijn windstoten van 75-90 km/uur, aan de kust 90-100 km/uur. In de loop van de avond neemt de wind geleidelijk af.

Uitgifte: 31/10/2023 22.32 uur LT

  

Plaats een reactie