Weersverwachting voor 16-05-2023

Weerbericht voor vandaag en morgen

Vandaag

De zon schijnt geregeld, maar in het noorden is er meer bewolking aanwezig. Er trekken enkele buien over het noorden, midden en oosten van het land. De wind komt uit het noordwesten en is zwak tot matig, langs de noordkust vrij krachtig met windkracht 5.

Vanmiddag

In het noorden, midden en oosten is er nog kans op een bui. Verder is de zon geregeld te zien met vooral in het westen flinke zonnige perioden. De temperatuur stijgt tot maximaal 13°C aan de kust en plaatselijk 16°C in het zuiden. De wind waait uit het noordwesten en is langs de noordkust vrij krachtig met windkracht 5, elders matig.

Vanavond

In het noordoosten valt mogelijk nog een bui, maar verder blijft het droog en zijn er brede opklaringen. Landinwaarts neemt de wind sterk af. Aan de kust en boven het IJsselmeer is de wind uit het noordwesten overwegend matig en eerst nog vrij krachtig met windkracht 5.

Komende nacht

In het noorden valt af en toe regen. Het koelt af naar 9°C vlak aan zee tot plaatselijk 4°C in het zuiden. De noord(west)elijke wind is matig, langs de noordkust eerst nog vrij krachtig met windkracht 5.

Morgenochtend

Het blijft droog en er zijn zonnige perioden. De noordenwind is matig.

Morgenmiddag

Het is zonnig en droog. De temperatuur stijgt tot maximaal 12°C op de Wadden en 16°C in het zuiden bij een matige noordenwind.

Morgenavond

De zon schijnt eerst volop en het blijft droog. De noord- tot noordoostenwind is matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 16/05/2023 08.36 uur LT

   

Plaats een reactie