Weersverwachting voor 15-07-2023

Weersverwachting

Zondag 15 juli 2023

In de nacht naar zondag en zondagochtend aan zee is er kans op zware windstoten (code geel).

Vanochtend is het half tot zwaar bewolkt en op de meeste plaatsen droog. In het zuidoosten kan later een bui voorkomen, mogelijk met onweer. De zuidwestenwind is matig, aan de noordwestkust vrij krachtig, windkracht 5 tot 6.

Vanmiddag is het half tot zwaar bewolkt. De kans op een bui neemt in de loop van de middag toe. Mogelijk ontstaat er aanvankelijk in het (uiterste) oosten en zuidoosten plaatselijk een stevige onweersbui met windstoten van 50-60 km/uur. De maximumtemperatuur varieert van 22°C aan zee tot plaatselijk 27°C in het oosten. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig. Aan de kust en op het IJsselmeer is de wind vrij krachtig, windkracht 5-6.

Vanavond komen er verspreid over het land eerst nog enkele buien voor, mogelijk met onweer in het oosten. In de loop van de avond trekken de meeste buien noordoostwaarts weg en klaart het op, maar langs de westkust kan later weer een bui ontstaan. De zuidwestenwind is matig, aan zee en boven het IJsselmeer neemt de wind toe naar krachtig, mogelijk zelfs hard, windkracht 6-7.

Komende nacht is er vooral in het westen en noordwesten lokaal kans op een bui. De minimumtemperatuur ligt rond 16°C. Boven land is de zuidwestenwind matig, aan zee en boven het IJsselmeer wordt de wind krachtig tot hard, windkracht 6-7. In het noordwestelijk kustgebied wordt de wind stormachtig, windkracht 8, met zware windstoten van 75-90 km/uur.

Morgenochtend schijnt de zon regelmatig en vooral in het westen en noorden kunnen enkele buien voorkomen. Boven land is de zuidwestenwind vrij krachtig, aan zee en boven het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7. In het noordwestelijk kustgebied is de wind aanvankelijk stormachtig, windkracht 8, met zware windstoten van 75-90 km/uur.

Morgenmiddag is het half tot zwaar bewolkt met mogelijk enkele buien landinwaarts. De middagtemperatuur ligt rond 23°C. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7.

Morgenavond is het half tot zwaar bewolkt. In het zuiden en oosten kan lokaal nog een bui voorkomen. De zuidwestenwind is matig, aan zee en boven het IJsselmeer matig tot vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 15/07/2023 09.52 uur LT

   

Plaats een reactie