Weersverwachting voor 15-05-2023

Weersverwachting voor vandaag en morgen

Vandaag

Er zijn zonnige perioden, maar in het westen neemt de bewolking toe. Aan het einde van de ochtend gaat het in het westen af en toe licht regenen. De wind uit het noordwesten is matig.

Vanmiddag

De zon schijnt in het oosten nog even, elders is het bewolkt en valt er af en toe regen. Later in de middag wordt het ook in het oosten bewolkt en valt er ook daar plaatselijk wat regen. De maximumtemperatuur ligt tussen 13°C aan zee tot plaatselijk 20°C in het oosten. De wind uit het noordwesten is landinwaarts matig en neemt langs de westkust toe naar krachtig, windkracht 6.

Vanavond

Het is eerst overal bewolkt en valt er af en toe regen. Later in de avond wordt het in het westen droog en klaart het wat op. De wind uit het noordwesten is matig, langs de kust en boven het IJsselmeer krachtig, windkracht 6.

Komende nacht

In het zuidoosten valt er eerst nog regen. Aan het einde van de nacht neemt in het noorden de kans op een bui toe. Het koelt af tussen 9°C vlak aan zee tot lokaal 4°C landinwaarts. De wind uit het noordwesten is matig, aan zee en boven het IJsselmeer vrij krachtig, windkracht 5.

Morgenochtend

De zon schijnt geregeld. In het noorden is er meer bewolking aanwezig en trekken er enkele buien over. De wind uit het noordwesten is langs de noordkust vrij krachtig, windkracht 5 en elders matig.

Morgenmiddag

De noordelijke helft maakt nog kans op een bui, verder zijn er vooral in het zuidwesten flinke zonnige perioden. Het wordt maximaal 11°C aan de kust tot rond 15°C in het zuidoosten. De wind waait uit het noordwesten en is langs de noordkust vrij krachtig, windkracht 5, elders matig.

Morgenavond

In het noordoosten valt er mogelijk nog een bui. Verder blijft het droog en zijn er brede opklaringen. Landinwaarts neemt de wind sterk af. Aan de kust en boven het IJsselmeer is de wind uit het noordwesten overwegend matig en eerst nog vrij krachtig, windkracht 5. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 15/05/2023 09.47 uur LT

   

Plaats een reactie