Weersverwachting voor 14-05-2024

Weerbericht

Donderdag zware windstoten vanwege storm Ciarán (code geel)

Vannacht

Er zal van tijd tot tijd regen vallen. De minimumtemperatuur varieert tussen 7°C in het noorden en 10°C in het zuiden. De wind komt uit het zuiden en is matig, langs de westkust wordt de wind vrij krachtig en af en toe krachtig, windkracht 6.

Vanochtend

Er is vrij veel bewolking en de (mot)regen trekt naar het noorden weg. De wind komt uit het zuiden en is matig, aan de kust krachtig, windkracht 6.

Vanmiddag

Het is half tot zwaar bewolkt. Vooral landinwaarts is de zon ook geregeld te zien. Eerst blijft het op de meeste plaatsen droog, later gaat het van het zuidwesten uit af en toe regenen. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 14°C. De wind komt uit het zuiden en is matig tot vrij krachtig, aan de kust af en toe hard, windkracht 7.

Vanavond

De regen trekt noordoostwaarts en het wordt droog. Langs de kust kan later een onweersbui voorkomen. De zuidelijke wind is matig, langs de kust krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7.

Komende nacht

Geleidelijk gaat het van het zuiden uit regenen. De minima liggen rond 10°C. De zuidenwind is vrij krachtig, in de kustgebieden krachtig, windkracht 6, aan zee hard tot stormachtig, windkracht 7 tot 8.

Morgenochtend

Het is meestal bewolkt en regenachtig in het noorden en oosten. Later kunnen er enkele buien vallen, mogelijk met onweer. De zuidenwind neemt toe naar krachtig. Aan zee is de wind hard tot stormachtig, windkracht 7 tot 8. Er zijn windstoten van 75-90 km/uur, aan de kust 90-100 km/uur.

Morgenmiddag

In het oosten zijn er opklaringen, in het westen is het bewolkt met af en toe regen. De maxima liggen rond 13°C. De wind komt uit het zuiden en is krachtig, in de kuststrook hard, aan zee stormachtig, mogelijk enige tijd storm, windkracht 8 tot 9. Er zijn windstoten van 75-90 km/uur, aan de kust 90-100 km/uur.

Morgenavond

In het westen is het bewolkt met af en toe regen, terwijl er in het oosten opklaringen zijn. De wind komt uit het zuiden en is krachtig, in de kuststrook hard, aan zee stormachtig, mogelijk enige tijd storm, windkracht 8 tot 9. Er zijn windstoten van 75-90 km/uur, aan de kust 90-100 km/uur. In de loop van de avond neemt de wind geleidelijk af.

Uitgifte: 31/10/2023 22.32 uur LT

 

Plaats een reactie