Weersverwachting voor 14-05-2023

Weersverwachting voor vandaag en morgen

Vandaag

Het is vanochtend vrij zonnig en droog, maar in de kustgebieden is er eerst veel bewolking. Boven land staat weinig wind, langs de kust staat een matige wind uit het noorden. Vanmiddag schijnt de zon geregeld, maar komen ook enkele wolken voor. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 18 graden in het westen tot 23 graden in het oosten, maar op de stranden blijft het wat frisser met maximaal 15°C. De wind komt uit noordelijke richtingen en is matig van kracht. In de tweede helft van de middag neemt de wind langs de kust en op het IJsselmeer tijdelijk toe naar vrij krachtig.

Vanavond

Het blijft op de meeste plaatsen droog en is het eerst zonnig. In het noordelijk kustgebied neemt de kans op mist toe. De wind uit het noordwesten is eerst matig en neemt in de loop van de avond af.

Komende nacht

Het blijft droog. De temperatuur daalt naar ongeveer 9°C. Langs de kust staat een matige wind uit het noordwesten, landinwaarts is er weinig wind.

Morgen

’s Ochtends is het op veel plaatsen grijs. Later in de ochtend gaat vooral in het oosten de zon geregeld schijnen en daar blijft het droog. In het westen komt meer bewolking voor en kan later in de ochtend af en toe wat lichte regen vallen. De wind uit het noordwesten is matig. ’s Middags laat in het oosten de zon zich eerst regelmatig zien, elders is het bewolkt en valt er af en toe regen. Later in de middag wordt het ook in het oosten bewolkt en neemt de kans op regen toe. De maximumtemperatuur ligt tussen 13°C aan zee tot 19°C in het oosten. De wind uit het noordwesten is landinwaarts matig en neemt langs de westkust toe naar krachtig, windkracht 6.

Morgenavond

Het is bewolkt en valt er soms lichte regen. De wind uit het noordwesten is matig, langs de kust en boven het IJsselmeer krachtig, windkracht 6. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 14/05/2023 09.38 uur LT

   

Plaats een reactie