Weersverwachting voor 14-04-2023

Weersverwachting voor vandaag en morgen

Er zijn geen waarschuwingen.

Vandaag

Het is vanochtend zonnig en droog. De zuidoostenwind is zwak tot matig. Vanmiddag is er een afwisseling van zon en bewolking. Vooral in het oosten en noordoosten ontstaat een enkele bui, mogelijk met een klap onweer. De maximumtemperatuur komt uit op ongeveer 14°C. De wind komt uit het zuidoosten en is overwegend matig. Vanavond zijn er enkele wolkenvelden en komt in het zuidwesten een enkele bui voor. De wind komt uit een oostelijke richting. Boven land is er weinig wind, langs de kust is de wind matig.

Vannacht

Het blijft droog en in het noorden en oosten kan er plaatselijk mist ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 6°C graden in Zeeland tot dichtbij het vriespunt in het oosten en noorden. Aan zee en op het IJsselmeer staat een matige noordoostenwind. Boven land is er weinig wind.

Morgen

’s Ochtends raakt het in het oosten bewolkt. In de rest van het land is er ruimte voor de zon en blijft het droog. De wind wordt matig uit het noorden. ’s Middags zijn er in het westen en zuidwesten perioden met zon en blijft het droog. In het oosten en noordoosten blijft het bewolkt. De middagtemperatuur loopt uiteen van 10°C in het noordoosten tot 15°C in het zuidwesten. De noordelijke wind is matig, in het noorden en westen af en toe vrij krachtig. Aan zee en op het IJsselmeer wordt de wind af en toe krachtig, windkracht 6. ’s Avonds zijn er in het westen enkele opklaringen. Elders is er veel bewolking en in het oosten kan er wat lichte (mot)regen vallen. De noordelijke wind is matig, aan zee en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.

Uitgifte: 14/04/2023 08.59 uur LT

  

Plaats een reactie