Weersverwachting voor 13-05-2023

Weersverwachting voor vandaag en morgen

Vandaag

Er zijn geen waarschuwingen. Vanochtend is er veel zon en blijft het droog, al zou er aan het einde van de ochtend in Limburg plaatselijk een bui kunnen voorkomen. In de tweede helft van de ochtend kan er aan de noordwestkust mist van zee binnendrijven. De wind komt uit het noordoosten en neemt toe naar matig.

Vanmiddag schijnt de zon geregeld en blijft het eerst droog. In het zuidoosten kunnen er enkele buien voorkomen, met kans op onweer en windstoten. De middagtemperatuur wordt 19 tot 24°C. Op de stranden (vooral in het noordwesten) komt er misschien mist en koelt het gevoelig af naar amper 10°C. Er staat een matige wind uit noordelijke richting, langs de westkust is de wind vrij krachtig.

Vanavond is er in het zuidoosten nog kans op een bui, in de rest van het land blijft het droog. De kust blijft gevoelig voor mist. De wind uit het noorden is zwak tot matig, langs de zuidwestkust mogelijk vrij krachtig.

Morgen

Komende nacht blijft het droog. De minimumtemperatuur ligt rond 9°C. Langs de kust komt de matige wind uit het noorden. Landinwaarts staat er weinig wind.

Morgenochtend is het vrij zonnig en droog. Alleen in de kustgebieden is er in de eerste helft van de ochtend kans op mist en bewolking. In de tweede helft van de ochtend blijft er alleen op de stranden kans op mist. Er is weinig wind.

Morgenmiddag schijnt de zon geregeld, maar komen ook enkele wolken voor. Het blijft vrijwel overal droog. De middagtemperatuur wordt 18 tot 23°C, maar op de stranden is er nog steeds kans op mist waardoor het daar kan afkoelen naar slechts 10°C. De wind komt uit noordelijke richtingen en is hooguit matig van kracht.

Morgenavond zijn er opklaringen en blijft het droog. In de kustgebieden wordt de kans op mist weer groter. Er staat weinig wind. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 13/05/2023 10.11 uur LT

   

Plaats een reactie