Weersverwachting voor 12-09-2023

Weersverwachting

Vandaag

Later vanmiddag en vanavond zullen er (onweers)buien vallen, waarbij er lokaal in Limburg veel regen kan vallen in een korte tijd. Hiervoor geldt code geel.

’s Ochtends zal er plaatselijk mist zijn en af en toe zal de zon schijnen. Op de meeste plaatsen blijft het droog en er is weinig wind.

Vanmiddag

Er zal af en toe zon zijn, maar er zullen ook enkele buien vallen. Later in de middag kunnen er in het zuidoosten stevige onweersbuien ontstaan, met veel regen in korte tijd. Het wordt 25°C landinwaarts en 21°C aan zee. Er is weinig wind.

Vanavond

Vooral in het zuidoosten zullen er enkele stevige (onweers)buien zijn, met in Zuid-Limburg kans op plaatselijke wateroverlast. Boven land is er weinig wind. Later in de avond zal er in het Waddengebied een (vrij) krachtige wind uit het noordoosten waaien, met windkracht 5 tot 6.

Komende nacht

In de noordwestelijke helft van het land zullen er (onweers)buien zijn, terwijl het in de zuidoostelijke helft op de meeste plaatsen droog blijft. De minimumtemperatuur zal rond 16°C liggen. De wind draait naar het noorden en neemt toe naar matig boven land en krachtig langs de kust, met windkracht 6. Op de Wadden kan de wind mogelijk hard worden, windkracht 7.

Morgenochtend

Er is vrij veel bewolking en in het zuiden en oosten kan er nog een enkele bui vallen. De wind uit het noorden waait nog matig boven land, terwijl de wind aan de kust afneemt naar vrij krachtig, windkracht 5.

Morgenmiddag

De meeste bewolking verdwijnt en er zullen zonnige perioden volgen. In het zuiden van Limburg kan er misschien nog een bui vallen, maar verder blijft het droog. Het wordt een stuk minder warm dan de afgelopen tijd, met maximumtemperaturen tussen 17 en 21°C. De wind uit het noorden is matig.

Morgenavond

Het is helder en droog. De temperatuur koelt snel af en aan het einde van de avond zal het rond 10°C liggen. De wind is zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 12/09/2023 10.41 uur LT

   

Plaats een reactie