Weersverwachting voor 12-08-2023

Weersverwachting

Vandaag

Vanochtend is er veel bewolking en een gebied met regen(buien) trekt van zuidwest naar noordoost over het land. Plaatselijk kunnen dat stevige buien zijn met vooral in het oosten ook een kans op onweer. De wind draait van zuid naar zuidwest en neemt toe naar matig, langs de zuidwestkust naar vrij krachtig.

Vanmiddag

Het is in het midden en oosten eerst nog overwegend bewolkt met in de oostelijke helft nog enkele buien. Plaatselijk is onweer mogelijk. In de loop van de middag trekken de buien oostwaarts en breekt de zon van het westen uit door. De maximumtemperatuur ligt tussen 21°C aan zee en 24°C in het zuidoosten. De wind waait uit het zuidwesten tot westen. Boven land is de wind matig, langs de kust vrij krachtig.

Vanavond

Het is overal droog en eerst nog zonnig. De zuidwestenwind is matig, langs de kust vrij krachtig, langs de westkust mogelijk krachtig, windkracht 6.

Komende nacht

Er is eerst alleen wat dunne hoge bewolking. In de loop van de nacht komen er dikkere wolkenvelden, vooral in het noordwesten en in Limburg. Het blijft droog en de minimumtemperatuur ligt rond 15°C. Aan de kust staat een vrij krachtige zuidwestenwind, elders is de wind zwak.

Morgenochtend

Het is in het noorden en westen overwegend bewolkt, in het zuiden schijnt de zon. Het blijft droog. De wind is zuidwestelijk, matig, aan de kust vrij krachtig.

Morgenmiddag

Er zijn perioden met zon, op een enkele plaats vormt zich een bui. De maximumtemperatuur ligt rond 22°C. De wind is zuidwestelijk en matig, aan de noordwestkust af en toe vrij krachtig.

Morgenavond

Er zijn zonnige perioden met mogelijk nog een enkele lichte bui. De zuidwestenwind is zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 12/08/2023 09.12 uur LT

   

Plaats een reactie