Weersverwachting voor 12-07-2023

Weersverwachting

Vandaag

Vanochtend is er aanvankelijk veel bewolking en komen er enkele buien voor, in het uiterste noorden mogelijk met onweer. In het zuidoosten blijft het vrijwel overal droog. Geleidelijk breekt de zon af en toe door, vooral in het noordwesten. Er staat een matige, aan de kust (vrij) krachtige wind uit het zuidwesten.

Vanmiddag

Er zijn zonnige perioden en zeer plaatselijk kan er nog een bui voorkomen. De maximumtemperatuur varieert van 20°C aan zee tot 24°C plaatselijk in het zuidoosten. De wind draait naar het westen en is matig, langs de kust overwegend vrij krachtig.

Vanavond

De zon schijnt op veel plaatsen en er is een kleine kans op een enkele bui. Boven land waait er een matige wind uit het westen. Aan de kust waait het vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5 tot 6 uit het zuidwesten.

Komende nacht

Er komen enkele buien voor met een kleine kans op onweer. In het zuidoosten blijft het droog. De temperatuur daalt tot ongeveer 15°C. De wind uit het zuidwesten is zwak tot matig boven land en vrij krachtig aan de kust.

Morgenochtend

In het zuidoosten blijft het eerst nog droog, maar verder komen er enkele buien voor. Tussendoor schijnt ook af en toe de zon. De zuidwestenwind is matig boven land en vrij krachtig in het noordelijk kustgebied.

Morgenmiddag

In het oosten en zuidoosten komen enkele buien voor, plaatselijk met onweer. Elders is het droog met geregeld zon. De maximumtemperatuur varieert tussen 18°C langs de noordwestkust en 23°C in het zuidoosten. De westelijke wind is meestal matig, in het noordelijk kustgebied aanvankelijk vrij krachtig.

Morgenavond

In het zuidoosten komt er nog een enkele bui voor. Later wordt het overal droog. De zuidwestenwind is zwak tot matig boven land en matig tot vrij krachtig aan zee. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 12/07/2023 09.27 uur LT

   

Plaats een reactie