Weersverwachting voor 12-05-2023

Weersverwachting voor vandaag en morgen

Vandaag

Het is vanochtend bewolkt en er valt in het zuiden nog wat regen of motregen. In het oosten kan de zon soms even doorbreken. De wind komt uit het noorden en is zwak tot matig. Aan zee en op het IJsselmeer kan de wind vrij krachtig tot krachtig zijn, windkracht 5-6. Vanmiddag zijn er overal perioden met zon en blijft het eerst droog. Later kunnen er enkele buien ontstaan, met een kleine kans op onweer. De middagtemperatuur ligt rond 20°C en de wind waait matig uit het noordoosten.

Vanavond en komende nacht

Vanavond zijn er brede opklaringen en kan er vooral in het zuiden nog een enkele bui voorkomen, mogelijk met onweer. De wind is matig uit het noordoosten. Komende nacht blijft het droog, op mogelijk nog een lichte bui in het uiterste zuiden na. De minimumtemperatuur ligt rond 10°C en de wind waait zwak tot matig uit het noorden tot noordoosten.

Morgen

Morgenochtend zijn er perioden met zon en blijft het droog. De wind komt uit noord tot noordoost en neemt toe naar matig. Morgenmiddag schijnt de zon geregeld en is de middagtemperatuur ongeveer 21°C, direct aan zee is het met 17°C wat koeler. Later in de middag kan er vooral in het oosten een bui voorkomen, met een kleine kans op onweer. In het Waddengebied kan bewolking van zee binnendrijven. Er staat een matige wind uit het noordoosten, later kan de wind langs de westkust vrij krachtig worden. Morgenavond zijn er brede opklaringen. In het Waddengebied is er kans op bewolking vanaf zee. In het oosten is nog een bui mogelijk. De wind uit noord tot noordoost is zwak tot matig, langs de zuidwestkust mogelijk vrij krachtig.

(Bron: KNMI)

Uitgifte: 12/05/2023 09.06 uur LT

  

Plaats een reactie