Weersverwachting voor 11-07-2023

Weersverwachting

Vandaag

Op veel plaatsen schijnt vanochtend de zon, maar in het noorden is er meer bewolking. Het blijft overal droog. De wind draait in de loop van de ochtend van zuidoost naar zuidwest en is matig, langs de kust op het IJsselmeer vrij krachtig.

Vanmiddag

Er zijn perioden met zon en het blijft droog. De maximumtemperaturen liggen tussen 23°C aan zee en plaatselijk 32°C in het zuidoosten. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, en aan de noordwestkust mogelijk krachtig, windkracht 6.

Vanavond

Later neemt de bewolking toe en aan het einde van de avond kunnen er plaatselijk enkele buien ontstaan. Vooral in het oosten en zuidoosten is er kans op onweer. Boven land staat er een zwakke tot matige wind uit richtingen tussen westen en noordwesten. Langs de kust en op het IJsselmeer staat er een matige tot vrij krachtige wind uit west tot zuidwest.

Komende nacht

De (onweers)buien trekken geleidelijk oostwaarts weg en later wordt het op de meeste plaatsen droog vanuit het westen. De temperatuur daalt naar ongeveer 16°C. De zuidwestenwind is matig, aan de kust en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft.

Morgenochtend

Aanvankelijk is er vrij veel bewolking, maar geleidelijk breekt de zon steeds vaker door. Er kan wel een bui voorkomen. Er staat een matige, aan de kust vrij krachtige zuidwestenwind.

Morgenmiddag

Er zijn zonnige perioden en op een enkele bui in het noordoosten na blijft het droog. De maximumtemperatuur varieert van 20°C aan zee tot 24°C in het zuidoosten. De wind draait naar het westen en is matig, langs de kust vrij krachtig.

Morgenavond

In het noordelijk kustgebied kan er een enkele bui voorkomen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Er staat een matige, aan de kust vrij krachtige west tot zuidwestenwind. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 11/07/2023 08.56 uur LT

   

Plaats een reactie