Weersverwachting voor 11-04-2023

Weersverwachting

Er zijn geen waarschuwingen.

Vanochtend

De ochtend begint met half bewolkt weer en zonnige momenten. In het noorden en oosten kan er een enkele bui vallen. De wind waait uit het zuidwesten en is matig, aan de kust vrij krachtig en in het Waddengebied en boven het IJsselmeer mogelijk krachtig, kracht 6.

Vanmiddag

In de middag is er weinig bewolking en schijnt de zon volop. Later in de middag kan er vooral in het zuiden een enkele bui vallen. Aan het einde van de middag neemt de bewolking in het zuidwesten toe. De maximumtemperatuur varieert van 10°C in het noorden tot 13°C in het zuiden. De wind waait uit het westen en is matig tot vrij krachtig, in het noordelijk kustgebied mogelijk krachtig, kracht 6.

Vanavond

De bewolking neemt vanavond verder toe in de zuidwestelijke helft van het land, terwijl er elders nog opklaringen zijn. Aan het einde van de avond gaat het in het zuidwesten regenen. De wind draait geleidelijk naar het zuiden en is zwak tot matig, aan de kust mogelijk vrij krachtig.

Komende nacht

Gedurende de nacht trekt een regengebied van zuidwest naar noordoost. Aan het einde van de nacht wordt het in het zuidwesten droog. De minimumtemperatuur ligt tussen 5°C in het noordoosten en 8°C in het zuidwesten. De wind waait uit het zuidoosten en is overwegend matig, aan de kust en boven het IJsselmeer en het Waddengebied vrij krachtig tot krachtig, kracht 6. In de loop van de nacht draait de wind in het zuidwesten naar een westelijke richting.

Morgenochtend

Morgenochtend valt er regen in de oostelijke helft van het land. In het westen en zuidwesten zijn er opklaringen en schijnt de zon. Aan het einde van de ochtend wordt het ook in het oosten droog en is de zon af en toe te zien. De wind draait in de loop van de ochtend overal naar een westelijke richting en is matig, in de kustgebieden vrij krachtig.

Morgenmiddag

In de middag is het half bewolkt met zonnige perioden. In het zuiden en oosten ontstaan in de loop van de middag enkele buien. De maximumtemperatuur ligt tussen 10°C in het noorden en 13°C in het zuidoosten. De wind waait uit het zuidwesten en is zwak tot matig, aan het einde van de middag in het zuidwesten vrij krachtig tot krachtig.

Morgenavond

Morgenavond is het half bewolkt en komen er in het zuiden en oosten enkele buien voor. In de eerste helft van de avond verdwijnen de buien en zijn er op de meeste plaatsen opklaringen. Aan het einde van de avond neemt de bewolking toe en gaat het in het westen regenen. De wind gaat in de loop van de avond uit het zuiden waaien en neemt toe naar matig tot vrij krachtig. Langs de kust, boven het IJsselmeer en de Wadden wordt de wind vrij krachtig tot krachtig en aan het einde van de avond tijdelijk hard. Langs de westkust kunnen dan zware windstoten voorkomen van 75 km/u.

Plaats een reactie