Weersverwachting voor 11-02-2024

Weersverwachting voor donderdag

Storm Ciarán zorgt voor zware windstoten

Op donderdag worden er zware windstoten verwacht vanwege storm Ciarán (code geel).

Vannacht

Vannacht zal er af en toe regen vallen. De minimumtemperatuur varieert tussen 7°C in het noorden en 10°C in het zuiden. De wind komt uit het zuiden en is matig, maar langs de westkust zal de wind vrij krachtig zijn en af en toe krachtig met een windkracht van 6.

Vanochtend

In de ochtend zal er vrij veel bewolking zijn. De (mot)regen trekt naar het noorden weg. De wind komt uit het zuiden en is matig, maar aan de kust zal de wind krachtig zijn met een windkracht van 6.

Vanmiddag

In de middag zal het half tot zwaar bewolkt zijn. Vooral landinwaarts zal de zon regelmatig te zien zijn. In eerste instantie zal het op de meeste plaatsen droog zijn, maar later zal het vanuit het zuidwesten af en toe gaan regenen. De maximumtemperatuur zal ongeveer 14°C zijn. De wind komt uit het zuiden en is matig tot vrij krachtig, maar aan de kust kan de wind af en toe hard zijn met een windkracht van 7.

Vanavond

In de avond zal de regen naar het noordoosten trekken en wordt het droog. Langs de kust kan er later een onweersbui voorkomen. De zuidelijke wind is matig, maar langs de kust is de wind krachtig tot hard met een windkracht van 6 tot 7.

Komende nacht

In de komende nacht zal het geleidelijk vanuit het zuiden gaan regenen. De minima liggen rond 10°C. De zuidenwind is vrij krachtig, maar in de kustgebieden is de wind krachtig met een windkracht van 6. Aan zee kan de wind hard tot stormachtig zijn met een windkracht van 7 tot 8.

Morgenochtend

In de ochtend zal het meestal bewolkt zijn en regenen in het noorden en oosten. Later is er een kans op enkele buien, mogelijk met onweer. De zuidenwind zal vrij krachtig zijn en vanuit het zuidwesten toenemen naar krachtig. Aan zee zal de wind hard tot stormachtig zijn met een windkracht van 7 tot 8. Er zullen windstoten zijn van 75-90 km/uur, aan de kust 90-100 km/uur.

Morgenmiddag

In de middag zullen er opklaringen zijn in het oosten, terwijl het in het westen bewolkt zal zijn met af en toe regen. De maxima liggen rond 13°C. De wind komt uit het zuiden en is krachtig met een windkracht van 6, maar in de kuststrook is de wind hard met een windkracht van 7. Aan zee kan de wind stormachtig zijn, mogelijk enige tijd storm, met een windkracht van 8 tot 9. Er zullen windstoten zijn van 75-90 km/uur, aan de kust 90-100 km/uur.

Morgenavond

In de avond zal het in het westen bewolkt zijn met af en toe regen. In het oosten zullen er opklaringen zijn. De wind komt uit het zuiden en is krachtig met een windkracht van 6, maar in de kuststrook is de wind hard met een windkracht van 7. Aan zee kan de wind stormachtig zijn, mogelijk enige tijd storm, met een windkracht van 8 tot 9. Er zullen windstoten zijn van 75-90 km/uur, aan de kust 90-100 km/uur. In de loop van de avond zal de wind geleidelijk afnemen.

Uitgifte: 31/10/2023 22.32 uur LT

  

Plaats een reactie