Weersverwachting voor 10-05-2023

Weersverwachting voor vandaag en morgen

Vandaag

Vanochtend is het zwaar bewolkt en kan er lokaal een enkele bui voorkomen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De wind komt uit het westen en is matig, in het Waddengebied eerst vrij krachtig. In de middag kan plaatselijk de zon tevoorschijn komen, maar vooral in het zuidoosten kunnen er enkele stevige buien tot ontwikkeling komen. Bij de buien is kans op onweer en hagel en kan er in korte tijd veel neerslag vallen met kans op lokale wateroverlast. Elders blijft het overwegend droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 12°C in het Waddengebied tot 17°C in het oosten en zuidoosten. De wind is westelijk en zwak tot matig.

Vanavond

De buien beperken zich steeds meer tot het zuidoosten en het wordt uiteindelijk op de meeste plaatsen droog. De zwakke tot matige wind uit westelijke richtingen neemt af en aan het einde van de avond is er weinig wind.

Komende nacht

Ze kunnen zeer plaatselijk nog een bui voorkomen, maar op andere plaatsen blijft het overwegend droog en kan plaatselijk mist ontstaan. De minimumtemperatuur ligt rond 9°C. Er is weinig wind.

Morgen

’s Ochtends lost eventueel aanwezige mist geleidelijk op en kan later de zon er af en toe bij komen. Plaatselijk komt een bui voor. Er staat weinig wind. In de middag schijnt de zon af en toe en komen op meerdere plaatsen buien tot ontwikkeling. De middagtemperatuur wordt ongeveer 18°C, in het Waddengebied enkele graden lager. Eerst is er weinig wind, later wordt de wind zwak tot matig uit het noordoosten. ’s Avonds neemt van het oosten uit de bewolking geleidelijk weer toe. Verder kan er nog steeds een enkele bui voorkomen. De wind is zwak tot matig uit noord tot noordoost. Langs de westkust en op het IJsselmeer kan de wind vrij krachtig worden.

(Bron: KNMI)

Uitgifte: 10/05/2023 09.31 uur LT

  

Plaats een reactie