Weersverwachting voor 10-02-2024

Weersverwachting voor donderdag

Storm Ciarán zorgt voor zware windstoten

Op donderdag worden er zware windstoten verwacht vanwege storm Ciarán (code geel).

Vannacht

Vannacht zal er af en toe regen vallen. De minimumtemperatuur varieert tussen 7°C in het noorden en 10°C in het zuiden. De wind komt uit het zuiden en is matig, maar langs de westkust zal de wind vrij krachtig zijn en af en toe krachtig, met windkracht 6.

Vanochtend

In de ochtend zal er vrij veel bewolking zijn. De (mot)regen trekt naar het noorden weg. De wind komt uit het zuiden en is matig, maar aan de kust zal de wind krachtig zijn, met windkracht 6.

Vanmiddag

In de middag is het half tot zwaar bewolkt. Vooral landinwaarts zal de zon regelmatig te zien zijn. Eerst blijft het op de meeste plaatsen droog, maar later zal het vanuit het zuidwesten af en toe gaan regenen. De maximumtemperatuur zal ongeveer 14°C zijn. De wind komt uit het zuiden en is matig tot vrij krachtig, maar aan de kust kan de wind af en toe hard zijn, met windkracht 7.

Vanavond

In de avond trekt de regen naar het noordoosten en wordt het droog. Langs de kust kan er later een onweersbui voorkomen. De zuidelijke wind is matig, maar langs de kust krachtig tot hard, met windkracht 6 tot 7.

Komende nacht

In de komende nacht zal het geleidelijk vanuit het zuiden gaan regenen. De minima liggen rond 10°C. De zuidenwind is vrij krachtig, in de kustgebieden krachtig, met windkracht 6, en aan zee hard tot stormachtig, met windkracht 7 tot 8.

Morgenochtend

In de ochtend zal het meestal bewolkt zijn en regenen in het noorden en oosten. Later is er een kans op enkele buien, mogelijk met onweer. De zuidenwind zal vrij krachtig zijn en vanuit het zuidwesten toenemen naar krachtig. Aan zee zal de wind hard tot stormachtig zijn, met windkracht 7 tot 8. Er zullen windstoten zijn van 75-90 km/uur, aan de kust 90-100 km/uur.

Morgenmiddag

In de middag zullen er opklaringen zijn in het oosten, terwijl het in het westen bewolkt zal zijn met af en toe regen. De maxima liggen rond 13°C. De wind komt uit het zuiden en is krachtig, met windkracht 6, in de kuststrook hard, met windkracht 7, en aan zee stormachtig, mogelijk enige tijd storm, met windkracht 8 tot 9. Er zullen windstoten zijn van 75-90 km/uur, aan de kust 90-100 km/uur.

Morgenavond

In de avond zal het in het westen bewolkt zijn met af en toe regen. In het oosten zullen er opklaringen zijn. De wind komt uit het zuiden en is krachtig, met windkracht 6, in de kuststrook hard, met windkracht 7, en aan zee stormachtig, mogelijk enige tijd storm, met windkracht 8 tot 9. Er zullen windstoten zijn van 75-90 km/uur, aan de kust 90-100 km/uur. In de loop van de avond zal de wind geleidelijk afnemen.

Bron: KNMI

Uitgifte: 31/10/2023 22.32 uur LT

  

Plaats een reactie