Weersverwachting voor 09-07-2023

Weersverwachting

Zondag 9 juli 2023

In de middag en avond worden er stevige onweersbuien verwacht. In het zuidoosten en oosten geldt code oranje, elders geldt code geel.

Vanochtend

Er zijn zonnige perioden en het blijft droog. De wind is zwak.

Vanmiddag

In de middag ontstaan er op steeds meer plaatsen stevige onweersbuien. Hierbij is er kans op hagel, windstoten en veel neerslag in korte tijd. Vooral in het zuidoosten en oosten is er kans op grote hagelstenen van 2-4 cm en zware windstoten. In het noordoosten blijft het waarschijnlijk droog tot aan het einde van de middag. Voor de buien uit wordt het nog zeer warm, met temperaturen tussen de 25°C vlak langs de kust en 33°C plaatselijk in het zuidoosten en oosten. De wind is eerst zwak tot matig uit verschillende richtingen. Bij de buien kunnen er windstoten voorkomen van 60-75 km/u, vooral in het zuidoosten en oosten mogelijk ook zware windstoten van 75-100 km/u. In de tweede helft van de middag wordt de wind in het westen matig uit een noordwestelijke richting.

Vanavond

De onweersbuien trekken noordoostwaarts en in het zuidwesten wordt het op de meeste plaatsen droog. De wind is zwak tot matig uit een noordwestelijke richting, maar wordt later weer zwak en veranderlijk.

Komende nacht

Plaatselijk kan er nog een bui voorkomen, mogelijk nog met onweer. De minimumtemperatuur ligt rond 16°C. Er is weinig wind, aan de kust en op het IJsselmeer staat een matige wind uit een west tot zuidwestelijke richting.

Morgenochtend

Er zijn perioden met zon en op de meeste plaatsen blijft het droog. De wind neemt toe naar matig uit een westelijke richting.

Morgenmiddag

Er zijn afwisselend zonnige perioden en wolken. In het oosten en noordoosten kan er nog een lichte bui voorkomen, elders blijft het droog. De maximumtemperatuur varieert van 20°C op de Wadden tot 26°C in het zuidoosten. Er staat een matige wind uit het westen.

Morgenavond

Er zijn opklaringen en het blijft droog. Er is weinig wind, aan zee staat een matige wind uit het zuidwesten.

(Bron: KNMI)

Uitgifte: 09/07/2023 10.02 uur LT

   

Plaats een reactie