Weersverwachting voor 09-05-2023

Weersverwachting voor vandaag en morgen

Vandaag

Het is momenteel zwaar bewolkt en regen breidt zich geleidelijk oostwaarts uit over het land. In het oosten en noordoosten is het nog droog, maar daar kan aan het einde van de ochtend een bui ontstaan. Er staat een matige wind uit zuidelijke richtingen.

Vanmiddag

In vrijwel het hele land valt er regen, soms flink door. In het uiterste noordoosten kunnen enkele stevige buien ontstaan. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 14°C tot 18°C plaatselijk in het oosten. Er staat een matige wind uit zuidelijke richtingen.

Vanavond

Het regent eerst in het hele land, maar in het zuidwesten wordt het in de loop van de avond droger. De wind uit zuidelijke richtingen wordt matig, langs de kust en op het IJsselmeer soms vrij krachtig.

Komende nacht

De meeste regen trekt naar het noordoosten weg en er volgen nog enkele buien. De minimumtemperatuur ligt rond 11°C. De wind komt uit richtingen tussen zuid en west en is overwegend matig.

Morgenochtend

Het is zwaar bewolkt en er komt een enkele bui voor. Later in de ochtend worden de buien in het zuidwesten wat zwaarder en talrijker en is ook onweer mogelijk. De wind komt uit westelijke richtingen en is matig.

Morgenmiddag

Het is zwaar bewolkt en vooral in het zuiden en oosten komen plaatselijk stevige buien tot ontwikkeling, mogelijk met onweer. De middagtemperatuur loopt uiteen van 14°C langs de noordwestkust tot 17°C in het oosten. De wind is westelijk en zwak tot matig.

Morgenavond

De buien nemen van het zuiden uit af en het wordt uiteindelijk op de meeste plaatsen droog. De zwakke tot matige wind uit westelijke richtingen neemt af en aan het einde van de avond is er weinig wind.

Let op: Er zijn momenteel geen waarschuwingen van kracht. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 09/05/2023 08.57 uur LT

  

Plaats een reactie