Weersverwachting voor 08-08-2023

Weersverwachting

Vandaag

Vanochtend zijn er perioden met zon en blijft het op de meeste plaatsen droog. Later vanochtend is er echter kans op een bui in het noorden. De wind waait uit het westen en is matig boven land en vrij krachtig langs de kust. In het noordelijk kustgebied is de wind zelfs krachtig, met windkracht 6.

Vanmiddag

In de middag is er een afwisseling van zon en bewolking en kan er lokaal een bui voorkomen. De maximumtemperatuur ligt rond 19°C. De wind waait uit het westen en is matig boven land en langs de kust, en vrij krachtig tot krachtig op het IJsselmeer, met windkracht 5-6.

Vanavond

In de avond raakt het bewolkt in het midden en zuiden van het land en gaat het regenen. In het noorden zijn er nog opklaringen, maar daar kan nog wel een bui voorkomen. De wind komt uit het westen en neemt in de loop van de avond af naar zwak tot matig. Aan de noordkust blijft de wind (vrij) krachtig, met windkracht 5 of 6.

Komende nacht

In de zuidelijke helft van het land valt er regen, die naar het zuidoosten trekt. In het midden en oosten ontstaat er in de loop van de nacht mist. De minimumtemperatuur varieert tussen 8°C in het noorden en 14°C in het zuiden. Boven land staat er weinig wind, terwijl aan zee en op het IJsselmeer een matige tot vrij krachtige westelijke wind waait. In het oostelijke Waddengebied is de westelijke wind krachtig, met windkracht 6.

Morgenochtend

In het uiterste zuidoosten valt er ’s ochtends nog (mot)regen. In het midden en oosten is er kans op mist, die halverwege de ochtend zal oplossen. Het is half tot zwaar bewolkt, met in de noordelijke helft aanvankelijk veel zon. De wind is eerst zwak, maar zal geleidelijk toenemen naar matig en komt uit het westen. In het Waddengebied staat een vrij krachtige wind.

Morgenmiddag

Overdag blijft het op de meeste plaatsen droog, met uitzondering van het oosten waar een enkele bui kan vallen. De middag begint met vrij veel bewolking, maar vanaf halverwege de middag breekt de zon steeds vaker door. De maximumtemperatuur varieert tussen 18°C in het noorden en 22°C in het zuidoosten. De wind komt uit het westen en is matig.

Morgenavond

’s Avonds blijft het droog en lost de bewolking op veel plaatsen op. De matige wind uit het westen neemt steeds verder af. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 08/08/2023 09.07 uur LT

   

Plaats een reactie