Weersverwachting voor 08-07-2023

Weersverwachting

Zondag

In de middag en avond kunnen er stevige onweersbuien voorkomen. Er geldt code geel.

Vanochtend

Het is zonnig en droog. De wind komt uit het oosten en is zwak tot matig.

Vanmiddag

Het blijft zonnig, maar er komt geleidelijk wat bewolking in het zuiden. Het wordt tropisch warm met temperaturen tussen 30°C op de Wadden en 34°C in het zuiden. De wind is zwak tot matig en komt uit verschillende richtingen.

Vanavond

Er zijn opklaringen. In het zuiden en midden is er een kleine kans op een plaatselijke onweersbui, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Het blijft nog lang warm met ongeveer 21°C aan het einde van de avond. Er is weinig wind.

Komende nacht

Langs de zuidwestkust is er een kleine kans op een (onweers)bui. Elders blijft het droog. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 19°C en er is weinig wind.

Morgenochtend

Er zijn zonnige perioden en het blijft droog. Er is weinig wind.

Morgenmiddag

Eerst zijn er nog zonnige perioden, maar al snel komen er vanuit het zuidwesten stevige onweersbuien. Hierbij is er kans op hagel, zware windstoten en plaatselijk veel neerslag. In het noordoosten blijft het waarschijnlijk tot aan het einde van de middag droog. Voor de buien uit wordt het nog zeer warm met temperaturen tussen 27°C op de Waddeneilanden en 34°C in het zuidoosten. De wind is zwak tot matig uit verschillende richtingen, bij buien kunnen er zware windstoten voorkomen van 75-100 km/u.

Morgenavond

In het noorden en oosten kunnen er eerst nog zware onweersbuien voorkomen met kans op hagel, zware windstoten en plaatselijk veel neerslag in korte tijd. Elders blijft het op de meeste plaatsen droog, al blijft een enkele (onweers)bui nog wel mogelijk. Er is weinig wind, maar bij de buien kunnen er zware windstoten voorkomen van 75-100 km/uur. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 08/07/2023 09.45 uur LT

   

Plaats een reactie