Weersverwachting voor 08-05-2023

Weersverwachting voor vandaag en morgen

Vandaag

Het is vanochtend vooral in het westen van het land grijs en mistig, terwijl in het noorden en oosten de zon schijnt. Overal blijft het droog en er staat weinig wind. Vanmiddag wisselen zon en bewolking elkaar af en ontstaan er in het oosten en noordoosten enkele buien. Lokaal kan er veel regen in korte tijd vallen en is er kans op onweer. Aan de westkust kan nog steeds mist voorkomen. De maximumtemperatuur varieert van 15°C langs de kust tot 21°C in het oosten. Er staat weinig wind, behalve langs de kust waar een matige westenwind kan opsteken.

Vanavond

In het oosten van het land komen er vanavond enkele buien voor, soms nog met veel regen in korte tijd en onweer. In de rest van het land blijft het droog en er staat weinig wind. Aan zee is de wind matig en komt uit het zuidwesten.

Komende nacht

In het westen van het land gaat het regenen en de minimumtemperatuur ligt rond 12°C. Boven land staat er weinig wind, terwijl langs de kust een matige wind uit het zuiden waait.

Morgen

Morgenochtend gaat het bijna overal regenen, behalve in het uiterste oosten van het land. Er staat een matige wind uit zuidelijke richtingen. In de middag valt er in het hele land regen en soms regent het flink door. De maximumtemperatuur ligt rond 14°C en er staat een matige wind uit zuidelijke richtingen. In de avond regent het eerst in het hele land, maar in het zuiden en westen wordt het in de loop van de avond droog. De wind uit zuidelijke richtingen wordt matig, terwijl langs de kust en op het IJsselmeer soms vrij krachtig kan waaien.

  

Bron: KNMI

Uitgifte: 08/05/2023 09.03 uur LT

Plaats een reactie