Weersverwachting voor 08-02-2024

Weersverwachting voor donderdag

Storm Ciarán zorgt voor zware windstoten

Op donderdag worden er zware windstoten verwacht vanwege storm Ciarán (code geel).

Vannacht

Vannacht zal er af en toe regen vallen. De minimumtemperatuur varieert tussen 7°C in het noorden en 10°C in het zuiden. De wind komt uit het zuiden en is matig, maar langs de westkust zal de wind vrij krachtig zijn en af en toe krachtig, met windkracht 6.

Vanochtend

In de ochtend zal er vrij veel bewolking zijn. De (mot)regen trekt naar het noorden weg. De wind komt uit het zuiden en is matig, maar aan de kust zal de wind krachtig zijn, met windkracht 6.

Vanmiddag

In de middag zal het half tot zwaar bewolkt zijn. Vooral landinwaarts zal de zon regelmatig te zien zijn. In eerste instantie zal het op de meeste plaatsen droog zijn, maar later zal het vanuit het zuidwesten af en toe gaan regenen. De maximumtemperatuur zal ongeveer 14°C zijn. De wind komt uit het zuiden en is matig tot vrij krachtig, maar aan de kust kan de wind af en toe hard zijn, met windkracht 7.

Vanavond

In de avond zal de regen naar het noordoosten trekken en zal het droog worden. Langs de kust kan er later een onweersbui voorkomen. De zuidelijke wind is matig, maar langs de kust is de wind krachtig tot hard, met windkracht 6 tot 7.

Komende nacht

In de komende nacht zal het geleidelijk vanuit het zuiden gaan regenen. De minima zullen rond 10°C liggen. De zuidenwind is vrij krachtig, maar in de kustgebieden is de wind krachtig, met windkracht 6. Aan zee kan de wind hard tot stormachtig zijn, met windkracht 7 tot 8.

Morgenochtend

In de ochtend zal het meestal bewolkt zijn en zal het in het noorden en oosten nog regenen. Later is er een kans op een enkele bui, mogelijk met onweer. De zuidenwind zal vrij krachtig zijn en zal vanuit het zuidwesten toenemen naar krachtig. Aan zee zal de wind hard tot stormachtig zijn, met windkracht 7 tot 8. Er zullen windstoten zijn van 75-90 km/uur, aan de kust 90-100 km/uur.

Morgenmiddag

In de middag zullen er opklaringen zijn in het oosten, terwijl het in het westen bewolkt zal zijn met af en toe regen. De maxima zullen rond 13°C liggen. De wind komt uit het zuiden en is krachtig, met windkracht 6. In de kuststrook is de wind hard, met windkracht 7, en aan zee is de wind stormachtig, mogelijk enige tijd storm, met windkracht 8 tot 9. Er zullen windstoten zijn van 75-90 km/uur, aan de kust 90-100 km/uur.

Morgenavond

In de avond zal het in het westen bewolkt zijn met af en toe regen. In het oosten zullen er opklaringen zijn. De wind komt uit het zuiden en is krachtig, met windkracht 6. In de kuststrook is de wind hard, met windkracht 7, en aan zee is de wind stormachtig, mogelijk enige tijd storm, met windkracht 8 tot 9. Er zullen windstoten zijn van 75-90 km/uur, aan de kust 90-100 km/uur. In de loop van de avond zal de wind geleidelijk afnemen.

Bron: KNMI

Uitgifte: 31/10/2023 22.32 uur LT

  

Plaats een reactie