Weersverwachting voor 07-08-2023

Weersverwachting

Vandaag

Vanochtend is er een mix van zon en wolkenvelden en lokaal kan er nog een bui vallen. Gedurende de ochtend wordt het op steeds meer plaatsen droog en breekt de zon steeds vaker door vanuit het westen. De wind komt uit het westen tot noordwesten en is matig, langs de kust krachtig met windkracht 6. Langs de westkust neemt de wind geleidelijk af.

Vanmiddag

Er zijn perioden met zon en op de meeste plaatsen blijft het droog. De maximumtemperatuur ligt rond 18°C. De westenwind is matig, langs de kust krachtig met windkracht 6. Op de oostelijke Waddeneilanden wordt de wind tijdelijk hard met windkracht 7.

Vanavond

In het zuiden is er kans op een bui. De wind blijft uit het westen waaien en neemt af. Op de Wadden blijft de wind krachtig met windkracht 6.

Komende nacht

Er kan een enkele bui voorkomen. De minimumtemperatuur ligt rond 12°C, vlak aan zee rond 15°C. Boven land komt de wind uit het zuidwesten en is matig. Langs de kust staat een vrij krachtige wind uit het noordwesten, langs de noordkust is de wind krachtig met windkracht 6.

Morgenochtend

Vooral in het noorden is er kans op een bui. In de rest van het land blijft het vrijwel droog en zijn er perioden met zon. De wind draait naar het westen en neemt toe naar matig boven land en vrij krachtig langs de kust. Aan de noordkust is de wind krachtig met windkracht 6.

Morgenmiddag

Er is een afwisseling van zon en bewolking en lokaal kan er een bui vallen. Aan het eind van de middag gaat het in het zuidwesten regenen. Elders blijft het grotendeels droog. De maximumtemperatuur ligt rond 19°C. De westenwind is matig boven land en krachtig langs de kust met windkracht 6.

Morgenavond

Het raakt bewolkt en gaat regenen in het midden en zuiden. In het noorden zijn er opklaringen maar kan er nog steeds een bui voorkomen. De wind uit het westen tot noordwesten neemt in de loop van de avond af. Behalve aan de noordkust, daar blijft de wind (vrij) krachtig met windkracht 5 of 6. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 07/08/2023 09.51 uur LT

   

Plaats een reactie