Weersverwachting voor 06-08-2023

Weersverwachting

Zondag 6 augustus 2023

In het westen van het land wordt er vandaag veel regen verwacht, wat gepaard gaat met code geel. In de loop van de middag en het begin van de avond zullen er in het oosten pittige onweersbuien plaatsvinden, ook met code geel. Daarnaast worden er in de middag en avond zware windstoten verwacht langs de westkust, eveneens met code geel.

Vanochtend zal de bewolking overheersen, vooral in het westen, midden en zuiden van het land, waar het zal regenen. In het westen kan er lokaal meer dan 50 mm regen vallen binnen 24 uur. De wind komt uit het noordwesten en is matig, maar langs de westkust vrij krachtig met een windkracht van 5-6. In het noordoosten is er nauwelijks wind.

Vanmiddag zal het wisselend bewolkt zijn met buien, die in het oosten gepaard kunnen gaan met onweer en veel regen in korte tijd. In het westen kan er lokaal meer dan 50 mm regen vallen binnen 24 uur. De temperatuur zal rond de 19°C liggen. De wind komt uit het noordwesten en is matig landinwaarts, maar krachtig tot hard langs de zuidwest- en westkust met een windkracht van 6-7. Aan zee kunnen er zware windstoten tot ongeveer 80 km/u voorkomen.

Vanavond zullen er nog plaatselijk onweersbuien voorkomen in het oosten. Verder zullen er vooral in het westen en zuiden buien zijn, terwijl het in het noordoosten lokaal opklaart. Langs de westkust zal de wind krachtig tot hard zijn met een windkracht van 6-7 en kans op zware windstoten tot ongeveer 75 km/u. Boven land is de wind overwegend matig.

Komende nacht trekt een gebied met buien naar het zuidoosten. In de tweede helft van de nacht wordt het in het westen droog. De minimumtemperatuur zal rond de 13°C liggen. Langs de kust en boven het IJsselmeer komt de wind uit het noordwesten en is krachtig, mogelijk eerst nog hard met een windkracht van 7. Langs de noordwestkust kunnen er nog zware windstoten tot ongeveer 75 km/u voorkomen. Boven land is de wind westelijk en matig.

Maandag 7 augustus 2023

Morgenochtend zal er een afwisseling zijn tussen zon en wolken. In het noorden en oosten van het land kan er een enkele bui voorkomen. De wind komt uit het noordwesten en is matig, maar langs de kust krachtig met een windkracht van 6.

Morgenmiddag zullen er perioden met zon zijn. In het oosten kan er nog een enkele bui vallen, maar elders blijft het meestal droog. De maximumtemperatuur varieert van 17°C op de Wadden tot 21°C in het zuidwesten. De westenwind is matig, maar langs de kust krachtig met een windkracht van 6. Op de Wadden kan de wind tijdelijk hard zijn met een windkracht van 7.

Morgenavond zullen er opklaringen zijn en blijft het op de meeste plaatsen droog. De wind blijft uit het westen waaien en neemt af. Op de Wadden blijft de wind krachtig met een windkracht van 6. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 06/08/2023 09.26 uur LT

   

Plaats een reactie