Weersverwachting voor 05-08-2023

Weersverwachting

Vandaag

Vanochtend is er af en toe zon. Vanuit het zuidwesten zal de bewolking verder toenemen. In het westelijk Waddengebied en later het westen kunnen er enkele buien voorkomen. De wind komt uit het zuiden en is landinwaarts zwak tot matig, langs de westkust later af en toe vrij krachtig.

Vanmiddag

Het is half tot zwaar bewolkt en er zullen verspreid over het land buien voorkomen, mogelijk met onweer. De temperatuur stijgt tot maximaal 18°C in het zuidwesten en 22°C in het noordoosten. De wind is matig, langs de zuidwestkust vrij krachtig.

Vanavond

Er is af en toe zon en vooral in het noordoosten en zuidwesten zullen er buien voorkomen, mogelijk met onweer in het begin van de avond. De wind draait naar zuidoost en is matig.

Komende nacht

Er zullen enkele buien zijn. De minimumtemperatuur ligt rond 14°C. De zuidoostelijke wind is eerst matig en neemt gedurende de nacht af.

Morgenochtend

In het noordoosten schijnt af en toe de zon en blijft het droog, elders is er veel bewolking met hier en daar regen. Er staat aanvankelijk weinig wind, maar in de loop van de ochtend steekt er een matige noordwestenwind op die langs de zuidwestkust vrij krachtig wordt.

Morgenmiddag

Het is wisselend bewolkt met buien, vooral in het oosten kunnen deze gepaard gaan met onweer. De temperatuur komt uit op ongeveer 19°C. De noordwestelijke wind is landinwaarts matig en langs de zuidwestkust krachtig tot hard, met kans op zware windstoten rond 75 km/u.

Morgenavond

Er zullen vooral in het westen en zuiden buien zijn, terwijl het in het noordoosten plaatselijk opklaart. Langs de westkust is de noordwestenwind krachtig, mogelijk hard, met kans op zware windstoten rond 75 km/u. Elders is de wind overwegend matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 05/08/2023 09.00 uur LT

   

Plaats een reactie