Weersverwachting voor 05-05-2023

Weersverwachting voor vandaag en morgen

Vandaag

In de middag zullen er op veel plaatsen onweersbuien voorkomen. Vanochtend schijnt eerst nog volop de zon. Vanuit het zuidwesten zal er meer bewolking komen en af en toe zal er een enkele bui vallen. Boven land zal er weinig wind staan. In het noordelijk kustgebied waait het matig uit het oosten en langs de westkust uit het zuidwesten.

Vanmiddag

Er zal af en toe zon zijn, maar er zullen ook enkele stevige buien tot ontwikkeling komen, vooral landinwaarts met onweer, mogelijk hagel en windvlagen tot 60 km/uur. De maximumtemperatuur zal rond de 18°C liggen. Er staat een zwakke tot matige wind uit een zuidwestelijke richting.

Vanavond

Eerst zullen er nog enkele buien voorkomen, mogelijk met onweer. In de loop van de avond zullen de buien geleidelijk verdwijnen en klaart het steeds meer op. Er is weinig wind.

Vannacht

In het zuiden kan er eerst nog een enkele bui voorkomen, terwijl er in het noorden mist ontstaat. De mist kan zich in de loop van de nacht over het land verder uitbreiden. De minimumtemperatuur zal uiteenlopen van 6°C in het noordoosten tot 10°C vlak aan zee. Er is weinig wind.

Morgenochtend

De mist zal in de eerste helft van de ochtend oplossen. Verder zal er een afwisseling zijn van zon en wolken. Het blijft op de meeste plaatsen droog. Er staat weinig wind.

Morgenmiddag

Er zal af en toe zon zijn. Eerst zal het nog op veel plaatsen droog zijn, maar later in de middag zullen op steeds meer plaatsen enkele buien tot ontwikkeling komen. De maximumtemperatuur zal uiteenlopen van 16°C op de Wadden tot plaatselijk 22°C in het zuiden. Er staat weinig wind.

Morgenavond

Het zal half tot zwaar bewolkt zijn en er zullen nog enkele (stevige) buien vallen. Later in de avond zal het in het zuiden op de meeste plaatsen droog worden. Er staat een zwakke tot matige wind uit het zuidoosten.

(Bron: KNMI)

Uitgifte: 05/05/2023 09.14 uur LT

   

Plaats een reactie