Weersverwachting voor 04-07-2023

Weersverwachting

Woensdag

Woensdagnacht en -ochtend geldt code geel vanwege zware windstoten en veel regen.

Vanochtend is het half tot zwaar bewolkt en kan er lokaal een bui vallen. Vooral in het zuidoosten is er ook ruimte voor de zon. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, aan de kust vrij krachtig, eerst nog af en toe krachtig, windkracht 6.

Vanmiddag neemt de bewolking geleidelijk toe vanuit het zuidwesten en is er kans op een bui. De maximumtemperatuur varieert tussen 19°C op de Waddeneilanden en 23°C in het zuidoosten. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, langs de kust vrij krachtig.

Vanavond raakt het overal bewolkt en kan er lokaal een bui vallen. Landinwaarts neemt de wind sterk af, terwijl er aan de kust een matige zuidenwind blijft staan.

Komende nacht

Vanuit het zuidwesten gaat het flink regenen, vooral in het westen van het land. Er staat een zwakke tot matige zuidoostelijke wind, die vanuit het zuidwesten draait naar west tot noordwest en toeneemt tot vrij krachtig tot krachtig, aan de kust mogelijk hard, zelfs stormachtig. Er kunnen windstoten van 70-90 km/uur voorkomen, met mogelijk 90-100 km/uur aan de kust en op het IJsselmeer. De minimumtemperaturen liggen rond 13°C.

Morgenochtend

Het is bewolkt en regenachtig in het noorden, waar plaatselijk meer dan 50 mm regen kan vallen. De grootste kans hierop is momenteel in het noordwesten. In het zuiden wordt het in de loop van de ochtend droog en kan de zon af en toe doorbreken. Er staat een vrij krachtige tot krachtige wind uit richtingen tussen zuidwest en west. Langs de kust en op het IJsselmeer is de wind krachtig tot hard, mogelijk zelfs stormachtig. Er is ook kans op zware windstoten van 75-90 km/uur, met mogelijk 90-100 km/uur aan de kust en op het IJsselmeer.

Morgenmiddag

Het regengebied verlaat ook het noordoosten. Elders wisselen zon en stapelwolken elkaar af en kunnen er nog steeds enkele buien voorkomen. De westenwind neemt geleidelijk af tot matig, langs de kust tot vrij krachtig. In het noordelijk kustgebied is de wind aanvankelijk nog hard tot stormachtig, met windstoten van 70-100 km/uur. De middagtemperaturen variëren van 16°C op de Wadden tot lokaal 20°C in het zuiden.

Morgenavond

Het blijft wisselend bewolkt met enkele buien, al nemen deze geleidelijk af. In het noorden is de westenwind matig, terwijl er elders weinig wind is.

(Bron: KNMI)

Uitgifte: 04/07/2023 09.27 uur LT

   

Plaats een reactie