Weersverwachting voor 04-05-2023

Weersverwachting voor vandaag en morgen

Vandaag

Het is tamelijk zonnig en droog. De oostenwind is matig, in het noordelijk kustgebied af en toe vrij krachtig. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 15°C op de Waddeneilanden tot plaatselijk 23°C in het zuiden van het land.

Vanavond

De bewolking neemt toe vanuit het zuidwesten. Aan het einde van de avond kan er in Zeeland een enkele bui het land binnentrekken, daarbij kan ook onweer voorkomen. De wind komt uit een oostelijke richting en is matig, in het noordelijk kustgebied af en toe vrij krachtig.

Komende nacht

Er kunnen enkele buien voorkomen, eerst in het westen, later in het noorden. Vooral in het noorden is er daarbij kans op onweer. De minimumtemperatuur ligt rond 11°C. Er staat een zwakke tot matige wind uit oost tot zuidoost. In de loop van de nacht draait de wind van het zuidwesten uit geleidelijk naar een zuidwestelijke richting.

Morgenochtend

In het noordoosten komen er eerst nog enkele buien voor, mogelijk met onweer. Verder wisselen opklaringen en bewolking elkaar af. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig, in het noordoosten komt de wind eerst nog uit een zuidoostelijke richting.

Morgenmiddag

Het is half tot zwaar bewolkt en komen er stevige buien tot ontwikkeling, vooral landinwaarts met kans op onweer, hagel en windvlagen tot 60 km/uur. Langs de westkust en in het noordelijk kustgebied blijft het waarschijnlijk droog. De maximumtemperatuur ligt rond 18°C. Er staat een zwakke tot matige wind uit een zuidwestelijke richting.

Morgenavond

Eerst komen er nog enkele buien voor, mogelijk met onweer. In de loop van de avond zullen de buien geleidelijk verdwijnen en klaart het steeds meer op. Er is weinig wind.

Uitgifte: 04/05/2023 09.00 uur LT

  

Plaats een reactie