Weersverwachting voor 02-08-2023

Weersverwachting

Vandaag

Vanmiddag worden er stevige onweersbuien verwacht in het zuidoosten en oosten van het land (code geel).

Vanochtend is er veel bewolking en regent het op de meeste plaatsen. De wind komt uit zuidelijke richtingen en neemt langs de westkust toe naar krachtig tot hard, windkracht 6-7. Elders is de wind matig.

Vanmiddag regent het eerst nog in het noorden. Verder zijn er perioden met zon en blijft het op veel plaatsen tijdelijk droog. In het oosten en zuidoosten ontstaan in de loop van de middag enkele stevige onweersbuien, mogelijk met hagel en windstoten. De maximumtemperatuur ligt rond 21°C. De zuidwestenwind is matig, langs de westkust krachtig tot hard, windkracht 6-7.

Vanavond

Vanavond neemt de bewolking toe en gaat het weer regenen, plaatselijk kan er ook onweer voorkomen. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, langs de kust eerst nog krachtig tot hard, windkracht 6-7.

Komende nacht

Komende nacht zijn er buien. Plaatselijk kan er veel regen vallen en ook onweer is mogelijk. De minimumtemperatuur ligt rond 16°C. Er staat een matige zuidwestenwind. In het zuiden is de wind (vrij) krachtig, windkracht 5 tot 6, aan de zuidwestkust af en toe hard, windkracht 7.

Morgenochtend

Morgenochtend is het half tot zwaar bewolkt met buien. De wind is westelijk, matig, aan de westkust krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7. Aan de zuidwestkust zijn kortdurend zware windstoten rond 75 km/uur mogelijk.

Morgenmiddag

Morgenmiddag is het half tot zwaar bewolkt met enkele buien. In de loop van de middag klaart het in het westen op. De maximumtemperatuur ligt rond 20°C. De wind komt uit het westen tot noordwesten en is matig, aan de westkust krachtig, windkracht 6.

Morgenavond

Morgenavond zijn er in het oosten eerst nog enkele buien. Elders zijn er flinke zonnige perioden en blijft het droog. De wind is west tot noordwest, matig, aan de kust eerst nog (vrij) krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 02/08/2023 08.55 uur LT

   

Plaats een reactie