Weersverwachting voor 01-08-2023

Weersverwachting

Woensdagmiddag stevige onweersbuien in het zuidoosten (code geel)

Vanochtend komen er in het hele land buien voor, in de noordelijke helft soms met onweer. Hier en daar schijnt de zon. De wind komt uit een westelijke richting en is matig, aan zee krachtig, windkracht 6.

Vanmiddag zijn er eerst buien, in het noordoosten en oosten misschien nog met onweer. Geleidelijk wordt het op de meeste plaatsen droog en breekt de zon wat vaker door. Het wordt in de middag rond 19°C. De westenwind is matig, aan zee en boven het IJsselmeer vrij krachtig en in het Waddengebied krachtig, windkracht 6.

Vanavond is het half tot zwaar bewolkt. Op de meeste plaatsen blijft het droog. De wind komt uit een westelijke richting en matig, langs de kust nog af en toe vrij krachtig.

Komende nacht is het op veel plaatsen droog. Tegen de ochtend gaat het in het zuidwesten regenen. De minimumtemperatuur ligt rond 15°C. De zuidwestenwind is matig, langs de kust af en toe vrij krachtig.

Morgenochtend regent het op veel plaatsen. In het noordwesten kan ook onweer voorkomen. De wind waait uit zuidelijke richtingen en neemt langs de westkust toe naar krachtig tot hard, windkracht 6-7. Elders is de wind matig.

Morgenmiddag trekt de regen naar het noorden weg en breekt de zon door. In het oosten en zuidoosten kan er een stevige onweersbui ontstaan, mogelijk met hagel en windstoten. De maximumtemperatuur ligt rond 20°C. De zuidwestenwind is matig, langs de westkust krachtig tot hard, windkracht 6-7.

Morgenavond neemt de bewolking verder toe en gaat het weer regenen. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, langs de kust eerst nog krachtig tot hard, windkracht 6-7. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 01/08/2023 08.34 uur LT

   

Plaats een reactie